©  rr

“Alle lichamen zijn strandlichamen”: Spaanse regering lanceert opmerkelijke campagne

Het Spaanse ministerie voor Gelijkheid heeft een opmerkelijke campagne gelanceerd: het wil vrouwen die zich zorgen maken over hun lichaam geruststellen dat ze zonder zorgen naar het strand kunnen, want – zo luidt de slagzin ­– “de zomer is ook van ons”.

jvhBron: BBC

“Alle lichamen zijn strandlichamen”, zei minister Ione Belarra bij de voorstelling van de campagne. Die maakt gebruik van posters waarop vijf vrouwen – met een maatje meer, een maatje minder, of na een borstamputatie – zichtbaar genieten van een dagje strand. Volgens het Instituut voor Vrouwen is de campagne een signaal dat alle lichamen waarde hebben, en dat vrouwen zonder zorgen van de zomer zouden moeten kunnen genieten.

LEES OOK. Waarom je buik enkel ‘s ochtends plat lijkt (en nee, dat heeft niks met eten te maken)

Er is echter ook kritiek op de campagne: sommige critici vragen zich af waarom er geen mannen op het campagnebeeld staan, terwijl de linkse politicus Cayo Lara de campagne “het hoogtepunt van absurditeit” noemt, die “een probleem schept dat niet bestaat”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lifestyle