Femke Maes en Rudi Dieltjens voor de compleet vernieuwde versslagerij. 

Femke Maes en Rudi Dieltjens voor de compleet vernieuwde versslagerij. ©   kma

Vanaf 1 augustus ook voor brood naar volledig vernieuwde versslagerij Dieltjens-Maes

Ranst -

Feest voor de carnivoren, want op 1 augustus heropent de vroegere Topslagerij Dieltjens onder de nieuwe naam Versslagerij Dieltjens-Maes in Ranst. De winkel aan de Gasthuisstraat 25 kreeg een totale make-over en biedt nu een groter assortiment. Rudi Dieltjens (56) en Femke Maes (31) geloven nog heel hard in de toekomst van de ambachtelijke versslagerij.

Kristin Matthyssen

Als zoon van een handelaar in levend vee uit Emblem volgde Rudi Dieltjens een slagersopleiding aan PIVA in Antwerpen. 26 jaar geleden richtte hij zijn slagerij Dieltjens in Ranst op. Dat de zaak nu helemaal vernieuwd is, geeft hem zelf ook wel een boost, vertelt Rudi. “Mijn vrouw Femke heeft ervaring in de horeca, zowel in de bediening als in de keuken. Zij weet perfect wat de mensen graag lusten. Een ambachtelijke slagerij is de voorbije kwarteeuw hard geëvolueerd. Het is ook het bedenken van gerechten en recepten geworden. Femke zit op dat vlak boordevol ambitie en helpt zowel in de winkel als in het atelier.”

Door een nieuwe indeling van het pand is de totale toogruimte met een derde vergroot. Zo is er een zelfbedieningstoog bijgekomen, een grote wandkoeling en een koelmeubel voor fruit en groenten. Naast alle soorten vlees, zal het assortiment meeneemsalades, verse soepen en pasta’s en meeneemgerechten sterk uitgebreid zijn. Rudi en Femke gaan zelfs ook vers brood verkopen.

Gehakt

“De moderne klant wil liefst zo veel mogelijk producten in één en dezelfde winkel vinden, wat tijd bespaart tijdens het winkelen”, vertelt Femke. “Qua vlees zijn mensen prijsbewust, maar ze willen wel kwaliteit. In de vernieuwde winkel hebben we ook een dry-aged-rijpingskast.” “Het Belgisch Wit-Blauw blijft het belangrijkste rundsvlees, maar de klant heeft intussen ook het smakelijk vlees van de buitenlandse runderrassen leren kennen”, stelt Rudi Dieltjens vast. “Gehakt blijft voor mij de basis van een beenhouwerij. Wij staan bekend om ons lekker gehakt en worsten, maar ook om onze bereide gerechten. Zo kennen we oud-Ranstenaren die nu in Knokke wonen, en telkens ze hier komen een hele voorraad inslaan. Ook ons vegetarisch aanbod zal nog vergroten.”

Het uitgerust winkelpersoneel zal er met opgeladen batterijen vanaf 1 augustus kunnen invliegen. “We kozen voor een maandag, omdat de weekends meestal heel druk zijn en we zo wat kunnen inwerken. Niet alleen het interieur, ook alle machines zoals weegschalen werden vernieuwd, zodat het even wennen wordt”, vertelt Femke.

Veel hout

Het slagerskoppel koos voor een strakke maar tegelijk heel warme winkelinrichting met veel hout en mooie witte tegeltjes achter de toog. De Gasthuisstraat in Ranst lijkt bij een eerste indruk kalm voor een winkelstraat. “Maar er is hier vanalles aan het ‘bougeren’”, zegt Femke.

En dat klopt. Niet alleen de voorgevel van Versslagerij Dieltjens-Maes kreeg een remake, binnenkort verhuist kledingwinkel Calma mi Alma van de Lievevrouwestraat naar de Gasthuisstraat naast de slagerij. Aan de andere kant van de slagerij is een dierenartspraktijk gekomen. “Er zijn veel winkels weggegaan in Ranst, maar nu zitten we hier toch met positieve vibes hoor”, zeggen Femke en Rudi.

Versslagerij Dieltjens-Maes, Gasthuisstraat 25, opening 1 augustus, feestweekends op 6 en 7 augustus en op 13 en 14 augustus, vieren dit met hapje en een drankje tijdens de feestweekends

Vastgoed

Jobs in de regio