© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

18 maanden cel voor man (37) die ex-vrouw op het hoofd stampt in bijzijn kinderen: “Ze riepen nog dat hij niet mocht vechten”

Geel -

Een 37-jarige man uit Geel is door de rechtbank in Turnhout veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden voor zware feiten van geweld. In het bijzijn van zijn kinderen stampte hij zijn ex driemaal op het hoofd. Volgens de man zelf heeft hij geen problemen.

Volgens de vaststellingen en verklaringen verwijt beklaagde Abelhaq B. zijn ex-vrouw nog altijd hun breuk, die ondertussen al van 2018 geleden is. In 2019 en 2020 werd hij al veroordeeld voor slagen en verwondingen aan de vrouw. Eind mei dit jaar liep het opnieuw uit de hand. De vrouw zette de kinderen bij hem af en wilde wegwandelen, maar volgens een getuige gaf B. haar een duw waardoor ze op de grond viel. “De kinderen riepen nog dat hij niet mocht vechten. Hij stampte driemaal op haar hoofd. Toen hij zag dat de vrouw uit haar oor bloedde, gaf hij haar een doekje”, schreef de rechter in het vonnis. De vrouw werd door omstaanders met haar kinderen naar een café gebracht.

“In de beleving van de beklaagde heeft hij geen problemen. Het opleggen van therapie heeft geen zin”, klonk het. De man is dan ook veroordeeld tot achttien maanden celstraf. (brip)

LEES OOK. Vrouw vlucht naar café na klappen van ex-partner: beklaagde riskeert 18 maanden cel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Misdaad Kempen