© Bart Van den Langenbergh

Tot vijftien maanden cel met probatie-uitstel voor mannen die thuis GHB koken

Grobbendonk, Geel -

Twee mannen uit Grobbendonk en Geel zijn door de rechtbank in Turnhout veroordeeld voor drugsfeiten. In de woning van de mannen troffen ze een grote hoeveelheid drugs aan. Ze maakten ook zelf GHB aan. Voor Bart V. (32) is het al de vierde veroordeling voor feiten van drugs.

In juli en oktober 2021 kreeg de politie informatie dat Rendy V. (29) zich zou bezighouden met de aanmaak van GHB, amfetamines en cannabis. Hij zou ook jongeren aanzetten tot druggebruik. In mei vielen de speurders zijn woning binnen in Grobbendonk, waar hij verbleef met Bart V.

“In de kamer van Bart V. vond de politie 13,8 gram cannabis, twee flessen GHB, crystal meth, een fles GBL (grondstof voor GHB, red.) en medicatie”, zei openbare aanklager Catherine Dederen tijdens de behandeling van de zaak. In de kamer van Rendy werden nog eens 17 gram cannabis, xtc-pillen en ook Kamagra-pillen aangetroffen. “In de keukenkast van de woning ontdekte de politie nog eens drie flessen GHB, een receptenboek voor de aanmaak ervan, 18 gram xtc, drie capsules met crystal meth en 101 gram speed”, klonk het.

De rechtbank veroordeelde Bart V., die eerder al drie keer veroordeeld werd, tot een celstraf van vijftien maanden met probatie-uitstel, en een geldboete van 8.000 euro. Rendy V. krijgt tien maanden met probatie-uitstel opgelegd. Ze krijgen beiden onder andere een verbod op alcohol- en drugmisbruik.(brip)

LEES OOK. Politie ontdekt grote hoeveelheden drugs in huis: “In keukenkast lag receptenboek voor aanmaak GHB”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Misdaad Kempen