Onder andere Cederic Beullens uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver wordt zondag in Putte aan de start verwacht. © Tom GOYVAERTS

Puts na-Tourcriterium kondigt voorlopig deelnemersveld aan: Jasper Philipsen krijgt gezelschap van Bas Tietema, Arnaud De Lie en regiogenoot Cedric Beullens

Putte -

De organisatoren van het Putse na-Tourcriterium stelden woensdag hun voorlopige deelnemerslijst voor. De wedstrijd vindt nu zondag 31 juli plaats. Tijdens de persconferentie kon de vzw Wielerevents Nederlander Bas Tietema nog strikken. “Een echte troef als je zijn populariteit in Roeselare zag. Zo snel mogelijk hopen we nog een smaakmaker uit de Tour aan te kondigen. Die gesprekken zijn nog volop aan de gang”, klonk het bij de organisatie.

Kristof Van Rompaey

Vorige week raakte al bekend dat tweevoudig ritwinnaar in de Ronde van Frankrijk Jasper Philipsen exclusief naar Putte komt. Op de deelnemerslijst bij de mannen staan onder meer ook nog Arnaud De Lie, Zuid-Koreaans kampioen Choi Sangjin en Mollenaar Ward Vanhoof. Uit buurgemeente Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) komt Cedric Beullens van Lotto Soudal meedoen aan de dernywedstrijd. Ook de vrouwen komen aan bod, met onder meer Ceylin Del Carmen Alvarado, Annemarie Worst en Ellen Van Loy aan de start.

Meer beleving

“Het vrouwenwielrennen is aan een enorme opmars bezig. Als na-Tourcriterium konden we natuurlijk niet achterblijven. We hebben nu wel de pech dat het criterium samenvalt met de slotrit van de Ronde voor vrouwen”, meldt persverantwoordelijke Thibaut Timmermans. “De Tour-helden konden we dus niet aan de start krijgen, maar toch kregen we nog een mooi deelnemersveld bij elkaar. De slotrit zal wel op het grote schermen in het centrum worden uitgezonden, zodat de vrouwen in Frankrijk alle aandacht krijgen die ze verdienen krijgen. ”

De komst van Japser Philipsen, tweevoudig ritwinnaar in de Ronde Van Frankrijk, werd eerder al aangekondigd. © EPA-EFE

De organisatoren bombarderen hun criterium zelf tot ‘het gezelligste van ons land’. Door het vip-gebeuren te verhuizen, hopen ze dit jaar voor extra beleving te zorgen rondom de kerk in het centrum, met onder meer een gin-tonic- en cavabar, een pastatruck, een burgertruck en een ijskar. “Lokale verenigingen zorgen voor de tapkramen”, melden ze. “Het podium waar de renners op worden voorgesteld en gehuldigd, blijft in het centrum staan. Dankzij het groot scherm daar moeten bezoekers niets van de wedstrijd missen.”

G-wedstrijd

De derny vindt plaats op een gesloten en technische parcours van 2,6 km in Putte-centrum. Voor het eerst is de aankomst niet in het centrum voorzien, maar wel aan Huis Verwilt op de Lierbaan. Het vertrek is gepland in de Alice Nahonstraat aan café Eclips. “We beginnen ook dit jaar weer met een G-wedstrijd. De G-coureurs komen in actie vanaf 14u. De vrouwen rijden hun wedstrijd vanaf 15u. De mannen beginnen eraan om 17u. Tussenin vindt nog een bedrijvenwedstrijd plaats. Om 18u is er een fun-wedstrijd voor vrouwen voorzien.”

Fans zullen zowel de elite vrouwen als de elite mannen twee keer kunnen aanmoedigen, want na hun reeksen in de namiddag, staat er ’s avonds nog een grote finale gepland. “De vrouwen beginnen eraan om 19u, de mannen om 20u. De huldiging van zowel de mannen als de vrouwen staat gepland van 21 tot 21.30u. De toegang tot ons criterium blijft gratis.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio