Decathlon heeft Erwin een tijdelijke vervangfiets gegeven tot het politieonderzoek is afgerond. © rr

Decathlon geeft Erwin nieuwe mountainbike in bruikleen nadat vorige was gestolen in winkel: “Al een uur gaan fietsen”

Schelle, Puurs -

Zaterdag werd de pas gekochte elektrische mountainbike van Erwin Lambrechts (36) gestolen in de Decathlon van Schelle. Omdat de fiets al betaald en gescand was, lag de verantwoordelijkheid volgens de sportwinkel bij hem. Erwin heeft nu een tijdelijke vervangfiets gekregen tot het politieonderzoek is afgerond. “Ik ben heel gelukkig met het voorstel”, zegt hij.

nelo

LEES OOK. Pas gekochte mountainbike gestolen ín Decathlon: “Fiets was al betaald en gescand, dus volgens de winkel mijn eigendom”

Erwin had een elektrische mountainbike bij Decathlon gekocht via het systeem ‘click & collect’. De dokter had hem namelijk aangeraden een nieuwe hobby te zoeken om de stress wat te verminderen. “Maar de afgelopen dagen zijn heel stresserend geweest”, vertelt Erwin. Toen hij de fiets afgelopen zaterdag ging ophalen, werd die gestolen uit de winkel in Schelle. De politie is een onderzoek gestart en spoort de dief en de fiets op.

“Omdat de mountainbike al betaald en gescand was, ligt de verantwoordelijkheid bij de klant”, kreeg Erwin te horen in de winkel. Zijn dromen van een mooie fietsvakantie vielen meteen in het water. Toen Decathlon het verhaal van Erwin vernam, namen ze onmiddellijk contact met hem op.

Erwin en zijn zoontje komen samen de vervangfiets ophalen. © rr

“Decathlon stelde voor om mij een elektrische mountainbike in bruikleen te geven, zodat mijn fietsvakantie toch nog zou kunnen doorgaan. Ik mocht hem dinsdag al gaan ophalen en heb hem diezelfde avond meteen uitgeprobeerd: 26 kilometer in een uur en tien minuten!”, zegt Erwin. “Ik ben echt heel tevreden.”

Ook voor lange termijn is er een oplossing voorzien, maar daar wil Erwin niet te veel over uitbreiden. “Eerst is het afwachten wat het politieonderzoek oplevert. Maar mocht mijn mountainbike toch gevonden worden, wil Decathlon hem herstellen indien er schade zou zijn.”

 © rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen