©  BELGA

Nederlands viertal betrapt tijdens uithaling in haven van Antwerpen, cocaïne in beslag genomen

Op de MPET-containerterminal aan het Deurganckdok in de haven van Antwerpen zijn vier vermeende uithalers betrapt. Bij de mannen, allemaal Nederlanders, werd een partij cocaïne aangetroffen.

sare

De Nederlandse mannen werden in de nacht van donderdag 21 juli opgemerkt op de terreinen van de MPET-containerterminal aan kaai 1742 van het Deurganckdok. Ze waren bezig met het overladen van een lading cocaïne uit een Zuid-Amerikaanse koelcontainer naar een andere container. In totaal nam de politie 470 blokken cocaïne in beslag. De vier verdachten konden in de boeien geslagen worden en werden ondertussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. Die plaatste hen onder aanhoudingsmandaat. Het parket in Oost-Vlaanderen wil over de zaak geen informatie kwijt. “We kunnen alleen meedelen dat vier personen in voorhechtenis zitten”, zegt een woordvoerster.

De vier mannen werden volgens verschillende bronnen de terminal binnengebracht in een ‘Trojaanse container’, een officieel lege container die door een vrachtwagen de terminal opgereden wordt. In de container trof de politie geïmproviseerde matrassen, slaapzakken, voedingswaren, dranken en allerhande werkmateriaal aan.

Aangeboden door onze partners