©  EPA-EFE

Ook Van der Poel en Girmay komen naar Herentals voor na-Tourcriterium: twee straffe uitdagers voor Van Aert

Het na-Tourcriterium van Herentals heeft twee aantrekkelijke namen toegevoegd aan de deelnemerslijst: Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) en Biniam Girmay (Intermarché-Wanty-Gobert) staan naast thuisrijder Wout van Aert aan de start op donderdag 28 juli.

tsfn

LEES OOK: Mathieu van der Poel praat voor het eerst na opgave in Tour, en lonkt al naar WK: “Wellicht is het op hoogtestage misgegaan”

Mathieu van der Poel verliet de Ronde van Frankrijk vroegtijdig na een serieuze vormdip, maar stond maandag alweer aan de start van een na-Tourcriterium in Nederland, dat hij ook won. Daags nadien raakte bekend dat de tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen ook het na-Tourcriterium van Herentals zou rijden.

Biniam Girmay. ©  BELGA

Biniam Girmay, de Eritreeër die geschiedenis schreef door als eerste Afrikaan ooit Gent-Wevelgem te winnen, vervolledigt voorlopig het rijtje topnamen in Herentals. Een straffe deelnemerslijst bijeen krijgen, is geen sinecure, zegt medeorganisator Philippe Mariën: “Het wordt steeds moeilijker om een deelnemersveld samen te stellen voor een criterium. De kalender raakt steeds voller, de ploegen zijn soms op drie fronten tegelijk actief, en een aantal renners zijn al op stage voor de Vuelta en het najaar. Maar al bij al zijn we toch heel tevreden over ons deelnemersveld. ”

Een greep uit de overige namen: Nathan Van Hooydonck (Jumbo-Visma), Tim Merlier (Alpecin-Deceuninck), Arnaud De Lie (Lotto-Soudal), Frederik Frison (Lotto-Soudal), Brent Van Moer (Lotto-Soudal).

Vastgoed

Jobs in de regio