©  ANP SEM VAN DER WAL

Mathieu van der Poel praat voor het eerst na opgave in Tour, en lonkt al naar WK: “Wellicht is het op hoogtestage misgegaan”

De fiets van Mathieu van der Poel stond tien dagen lang ongebruikt aan de kant, na zijn pijnlijke opgave in de Tour de France. Maandag tekende hij echter wel weer present in het Nederlandse na-Tourcriterium ‘Daags na de Tour’ in Boxmeer. Uiteraard won hij, sprak hij ook voor het eerst over die gefaalde Tour en blikte hij alweer vooruit naar zijn nieuwe doelstelling(en).

Michiel Verheirstraeten

Mathieu van der Poel won maandag het wielercriterium ‘Daags na de Tour’ in het Nederlandse Boxmeer. De Nederlandse renner van Alpecin-Deceuninck hield na 80 kilometer in de sprint zijn landgenoten Danny van Poppel (BORA-hansgrohe) en Pascal Eenkhoorn (Jumbo-Visma) achter zich.

Van der Poel stapte af in de elfde etappe van de Tour de France, een zware bergrit naar Serre Chevalier. De 27-jarige Nederlander klaagde vroeg in de Ronde van Frankrijk al over een gebrek aan vorm, maar praatte nu pas voor de camera van de NOS voor het eerst over zijn opgave.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Vooral met de hoogtestage na de Giro is er iets fout gelopen”

“Ik denk vooral dat er met de hoogtestage na de Giro iets fout is gelopen richting de Tour”, aldus Van der Poel. “Ik had niet het gevoel dat ik helemaal leeg uit de Giro kwam, integendeel. Misschien was mijn lichaam toch nog aan het herstellen en heeft het niet voldoende hersteld op hoogte. Als je dat doet na een grote ronde, als je misschien toch meer herstel nodig hebt dan je denkt, kan het zijn dat je lichaam eerder uitgewrongen dan beter uit de hoogtestage komt. Niet honderd procent zeker, maar heb wel het gevoel dat het daaraan ligt, ja.”

Maar Van der Poel is er de man niet naar om bij de pakken te blijven zitten. En dus kijkt de Nederlandse alleskunner ook alweer vooruit: “We moeten natuurlijk wel kijken waar het is misgegaan, maar dan moeten we het laten rusten en nieuwe doelen stellen.”

Het EK op 14 augustus komt te vroeg, maar hij hoopt wel op het WK dat vanaf 18 september in Wollongong wordt gereden. “Ik hoop de beste versie van mezelf te zijn in Australië, ja. Deze criteriums bekijk ik als training. Ik doe er een aantal de komende week. Een technisch rondje en de hele tijd optrekken, dat kan ik wel gebruiken momenteel.”

Vastgoed

Jobs in de regio