© Joris Herregods, atv

Filipijnse matroos (33) komt om het leven bij aanmeren in Zandvlietsluis

Bij een arbeidsongeval aan boord van een schip in de Zandvlietsluis in de haven van Antwerpen is maandagnacht een Filipijnse matroos om het leven gekomen. Het slachtoffer werd geraakt door een meertouw.

Het ongeval gebeurde maandagnacht rond 1.30u aan boord van de Italiaanse tanker Magnifica. Die was even eerder richting Rotterdam vertrokken vanuit het Bevrijdingsdok. Bij het aanmeren in de Zandvlietsluis ging het mis. Een van de meertouwen brak en raakte een 33-jarige matroos. De Filipijnse man overleed ter plaatse, een poging om hem nog te reanimeren haalde niets uit. “Vermoedelijk gaat het om de second officer van het schip”, zegt arbeidsauditeur Pieter Wyckaert. De scheepvaartpolitie kwam ’s nachts ter plaatse voor de eerste vaststellingen, bevestigt de persdienst van de Federale Politie.

De Magnifica maakte rond 4u rechtsomkeer en ligt opnieuw in het Bevrijdingsdok. “Port State Control en FOSO (de federale instantie voor onderzoek van scheepvaartongevallen, red.) zullen een verslag overmaken. Op basis daarvan bekijken wij welke stappen verder genomen moeten worden”, zegt Wyckaert.

 ©  JHS

sare

Vastgoed

Jobs in de regio