Paul Hofman bij een van zijn beschilderde mannequintorso’s. 

Paul Hofman bij een van zijn beschilderde mannequintorso’s. ©  rr

Paul Hofman houdt derde solotentoonstelling in Antwerpen en wint prestigieuze prijs in Parijs

Ranst -

Paul Hofman (64), een Ranstse kunstenaar bekend om zijn mix van popart en abstract, exposeert van 5 augustus tot en met 18 augustus met nieuw werk in galerij Conscience20 in Antwerpen. Hofman staat onder meer bekend om zijn popartfiguren op afgedankte mannequinpoppen en torso’s, maar hij verft ook met olieverf en acryl. Een van zijn werken hangt in het kantoor van burgemeester Johan De Ryck (N-VA).

Kristin Matthyssen

Na jaren groepstentoonstellingen en duo-expo’s in binnen- en buitenland is Paul Hofman aan zijn derde solotentoonstelling toe. Schepen voor cultuur Annelies Creten (Groen Ranst) verzorgt de openingsspeech van zijn expo Free Art die volgende week vrijdag 5 augustus in Galerij Conscience20 opent op het Hendrik Conscienceplein in Antwerpen.

Paul Hofman werd geboren in Oostende en volgde kunstonderwijs in Oostende en Deurne. In november schonk hij het werk Together bestaande uit zestien beschilderde panelen aan de gemeente Ranst, dat in het burgemeesterskabinet belandde omdat Johan De Ryck de symboliek en titel van het werk wel kon waarderen.

Dit werk van Hofman, Together, hangt in het gemeentehuis.  

Dit werk van Hofman, Together, hangt in het gemeentehuis.  ©  rr

Voor Hofman is de expo de start van een opwindend najaar, want in oktober ontvangt hij de Internationale Prijs Parijs voor hedendaagse kunst in Parijs en mag hij een kunstwerk tentoonstellen in de Carrousel du Louvre in het Louvre in Parijs, een eer waar veel artiesten enkel van kunnen dromen. 2022 is sowieso al succesvol gebleken voor Hofman. Hij won een prijs in de Art Vue Prize Zomer.

Intussen blijft hij zich verder vervolmaken door lessen te volgen. Zo maakte hij een werk begin 2020 tijdens een masterclass door Lambertus Vermeiren in Tambov (Rusland).

www.paulhofman.be

Vastgoed

Jobs in de regio