De overweg ter hoogte van de Schoolstraat. 

De overweg ter hoogte van de Schoolstraat. © rr

Beperkende verkeersmaatregelen aan spooroverweg Schoolstraat-Vinkenstraat

Mol -

Aan de spooroverweg ter hoogte van de Schoolstraat in Mol-Ezaart en de Vinkenstraat in Mol-Millegem gelden vanaf woensdag 27 juli beperkende verkeersmaatregelen.

Vanaf dan mogen vrachtverkeer en alle vervoer +3,5 ton niet langer de spooroverweg gebruiken. Voor auto’s geldt een snelheidsbeperking tot 30 kilometer per uur. De beperkingen zijn nodig om een te hoge belasting van de overweg te voorkomen. De maatregelen gelden tot midden oktober wanneer in opdracht van Infrabel structurele herstellingswerken starten.

De spooroverweg aan de Schoolstraat bevindt zich in een slechte toestand. Spoorwegbeheerder Infrabel heeft deze overweg al een tijdje op de onderhoudsplanning staan voor vereiste structurele herstellingen. De werken kunnen pas ten vroegste dit najaar starten. De huidige startdatum is midden oktober.

Omdat de situatie van de spooroverweg in een bijzonder snel tempo verslechtert, vroeg Infrabel aan het gemeentebestuur dringende maatregelen. Zonder ingrijpen zou in het slechtste scenario zelfs het treinverkeer moeten worden stilgelegd.

Wegens het belang van de Schoolstraat voor het lokaal verkeer en de nabijheid van het containerpark stelde het gemeentebestuur een aantal maatregelen voor die de belasting van de overweg beperken zonder alle verkeer te weren. Het vrachtverkeer en het verkeer +3,5 ton kan eenvoudig omrijden en de overweg van de Martelarenstraat gebruiken. (mto)

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio