IN BEELD. Onze fotograaf volgt de uittocht van de Tall Ships vanaf vissersboot Nele

Drie dagen lang lagen de meest prachtige zeilschepen ter wereld aangemeerd aan de Scheldeboorden in Antwerpen, maar vandaag varen ze weer uit, om over enkele dagen weer een nieuwe tussenstap in te lassen het Deense Aalborg. De eerste ‘reuzen van de zee’ varen op dit moment al richting Noordzee. De grootste schepen varen pas om 15u uit. Onze fotograaf vaart mee met de Belgische visserssloep Nele en brengt van daaruit de aftocht op unieke wijze in beeld.

joro

Vandaag is er dus nog een ultieme kans om de schepen uit te wuiven. Tussen 10 en 15 uur varen de boten uit. Vanaf de Kaaien en langs de dokken kan je ze nog een laatste keer bewonderen. Onze fotograaf vaart mee met visserssloep Nele en volgt de uittocht vanaf het dek tot Lillo, om van daaruit de boten zelf de boten te zien wegvaren richting Vlissingen.

Wil je weten wanneer een schip vertrekt? Kijk dan op Marine Traffic. Zoek op de naam van een schip en bekijk de ‘actual time of departure’ (ATD) of ‘estimated time of departure’ (ETD)

Wil je de volledige vloot zien voorbijvaren? Dan positioneer je je best wat noordelijker, bijvoorbeeld ter hoogte van Lillo of in de bocht van Bath. Kijk voor meer ship spotting plekken op de website van Port of Antwerp-Bruges

LEES OOK:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tall Ships Races