© BFM

Wagen knalt tegen gevel bij inhaalmanoeuvre: twee zwaargewonden

Zandhoven -

Bij een verkeersongeval op de Herentalsebaan in Viersel (Zandhoven) zijn zondag twee personen zwaargewond geraakt. De brandweer moest de bestuurder uit het voertuig bevrijden. Buren zijn niet verbaasd dat het een keertje mis gaat: “Als ik hier een flitspaal mocht zetten, ik was schatrijk.”

jtp, kma

Het ongeval gebeurde rond 18 uur zondagavond op de Herentalsebaan richting Viersel. “Een bestuurder haalde een ander voertuig in dat links wilde afdraaien richting een oprit”, zegt woordvoerder Els Kusters van politiezone Zara (Zandhoven, Ranst). “Het kwam tot een botsing, waarbij de eerste wagen tegen de gevel van een woning belandde.”

De bestuurder zat gekneld en moest door de brandweer uit zijn voertuig bevrijd worden. “Hij en zijn passagier zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de andere wagen bleef ongedeerd”, aldus Kusters. Omdat de woning barsten vertoonde, besliste de brandweer de gevel preventief te stutten.

Gedurende de interventie van de hulpdiensten was de Herentalsebaan een tijd versperd voor het verkeer. Dat moest lokaal omrijden. Anton Dubois uit Mechelen, de bestuurder van het tweede voertuig dat bij het ongeval betrokken was, had geluk dat hij er met enkele schrammen vanaf kwam. De schroothandelaar wou op bezoek gaan bij een kennis en werd geraakt toen hij links wou afdraaien. Zijn Mercedes van negen jaar oud zit vooraan goed ingedeukt. “We kwamen dus allebei uit de richting van Massenhoven gereden. Naar wat ik vernam had de gecrashte auto al meerdere wagens ingehaald en heeft hij niet gemerkt dat ik hier naar links een oprit wou opdraaien. Hierdoor raakte hij mijn snuit vooraan en vloog tegen die zijgevel.”

 

 ©  kma

Een van de twee inzittenden kon op eigen kracht uit het wrak kruipen. Hij bloedde uit een diepe snede in zijn arm. “Een buur heeft de wonde afgebonden in afwachting van de ambulance”, vertelt Anton. “Het duurde naar ons gevoel lang vooraleer de eerste ambulance uit Wijnegem arriveerde. Het andere slachtoffer heeft meer dan een uur gekneld gezeten.”

Op de Herentalsebaan waar het ongeval gebeurde ligt de maximumsnelheid op 50 kilometer per uur. “Maar hier wordt veel sneller gereden”, zeggen Daisy Eelen en Patrick Herrijgers, die in het huurhuis wonen waar de auto tegen de gevel reed. Het is nu gedeeltelijk gestut aan het schuurgedeelte waar de wagen tegen smakte. “Het is de opslagruimte van onze huisbaas die geraakt werd”, zeggen Daisy en Patrick. “Wij waren niet thuis. Het is wel effe schrikken.”

 

 ©  kma

Daisy maakt zich al langer zorgen over de snelrijders op de Herentalsebaan. “Ik denk dat ik nu toch eens de burgemeester ga bellen of die 50 kilometer per uur niet beter gehandhaafd kan worden.” Ook buren Bram en Steffi Claes waren niet thuis. Hun nieuwe brievenbus werd uit de grond gereden. “Het is hier niet normaal”, zegt Steffi. “Wij maken ons zorgen om de veiligheid van ons dochtertje. ‘Als ik hier een eigen flitspaal mocht zetten, was ik schatrijk, heb ik al tegen Bram gegrapt, maar het is eigenlijk niet om te lachen.”

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

Vastgoed

Jobs in de regio