Enkele deelnemers aan de picknick, met links de kleine Karel (6 maanden) op de schoot van papa Thomas en rechts ouderdomsdeken Agnes (85 jaar). 

Enkele deelnemers aan de picknick, met links de kleine Karel (6 maanden) op de schoot van papa Thomas en rechts ouderdomsdeken Agnes (85 jaar). ©  kristin matthyssen

Dorpspicknick brengt Agnes (85) samen met Karel (6 m.): “Vriendelijke en toegankelijke mensen”

Ranst -

Veerkrachtig Ranst organiseerde samen met de gemeente een groepspicknick op het grasveld naast de kerk in Ranst om het samenhorigheidsgevoel te versterken en inwoners in contact te brengen met elkaar. De jongste deelnemer, Karel, is zes maanden. De oudste, Agnes, wordt dit najaar 86.

Iedereen was zaterdagnamiddag welkom met zijn picknickdeken om meegebracht lekkers te delen. De organisatie had een klamboetentje meegebracht om over de hapjes te zetten, en dat was geen luxe, want met het vele verse fruit waren er ook veel wespen van de partij.

Thomas en Saskia waren met hun twee zoontjes, onder wie dus benjamin Karel (6 maanden) gekomen. Ze hadden wat bessen, fruit en ‘Babybelletjes’ meegebracht om te delen. “Ik vind het wel een mooi initiatief”, vertelt Thomas, die een rasechte Ranstenaar is. “Er was al een gelijkaardige picknick in Millegem en daar zijn we ook naartoe geweest.” Saskia is van Wilrijk afkomstig. “Maar ik woon hier graag. De inwoners van Ranst zijn vriendelijke, toegankelijke mensen.”

Een gezellige boel. 

Een gezellige boel. ©  kma

Agnes Geysels (85) was de oudste aanwezige. Zij wordt dit najaar 86 en is geboren en getogen in Ranst. “Ik herinner me hoe de mensen in mijn jonge jaren ’s zomers allemaal op straat zaten, onder de wilde kastanjebomen. Mijn vader zat in de muziekvereniging en speelde dan op zijn instrument ’s avonds. Er werd veel meer spontaan ‘gebuurt’. We aten ook samen mosselen. Nu zijn er veel nieuwe appartementen en mensen bijgekomen. Vroeger kende iedereen iedereen, nu al lang niet meer. Daarom is het goed dat er zo’n picknick gebeurt.”

 

 ©  kma

Vonk zorgde voor de drankvoorziening, zodat deze nog jonge organisatie uit Vremde ook iets kon verdienen. Vonk vzw is een nieuw rustpunt voor jongeren tussen 15 en 23 jaar die psychisch een moeilijkere periode doormaken. Op deze Time in Plek voor Jongeren worden trajecten van twee weken in kleine groepen zonder overnachting aangeboden om even tot rust te komen in de natuur en het hoofd leeg te maken. Maar ook om onder leeftijdsgenoten talenten te (her)ontdekken. Er zijn aangepaste ateliers en ook individuele gesprekken met begeleiders zijn mogelijk. Een nieuw initiatief dat jongeren veerkrachtiger maakt, was zeker goed gecast bij een initiatief als de picknick van Veerkrachtig Ranst. kma

 

 ©  kma

Vastgoed

Jobs in de regio