Duikers vinden lichaam van Britse vader (51) die in Gardameer verdronk nadat hij zoon redde

In het Gardameer, in het noorden van Italië, hebben duikers het lichaam van de 51-jarige Brit Aran C. teruggevonden. Eind juli verdronk de man nadat hij zijn 14-jarige zoon uit het meer redde. De jongen geraakte veilig op het droge, maar zijn vader verdween onder water.

Bron: BBC, The Guardian

De Brit had samen met zijn gezin een boot gehuurd en was aan varen in de buurt van Limone, een stadje aan de westoever van het Gardameer in Italië. De man merkte op hoe zijn zoon, die aan het zwemmen was, in moeilijkheden was geraakt. Hij sprong in het water en wist de tiener terug naar de boot te duwen, waar de jongen aan boord werd getrokken door zijn moeder en zijn 5-jarig zusje.

Toen de moeder van het gezin zich echter omdraaide, was haar man nergens meer te bespeuren. De vrouw alarmeerde direct de hulpdiensten. Een helikopter, duikers van de brandweer, politie en vrijwilligers startten een zoekactie op, maar dat leverde niets op.

Bijna maand later

Dinsdag, bijna een maand na het ongeval, hebben duikers zijn lichaam gevonden. “We vonden hem min of meer in het gebied waar hij verdronk”, zegt de kustwacht. “We vermoeden dat hij onwel werd tijdens het redden van zijn zoon.”

Op het moment van het incident gaf de kustwacht al aan dat de man mogelijk een thermische shock zou hebben gekregen. Zo was het die dag wel 38 graden, maar was het water tien graden kouder.

Vastgoed

Jobs in de regio