De specialisten zoeken de oorzaak via de riooldeksels, op een meter van een gezellig caféterras.  ©  jw

Verstopte riolering in Reet zorgt voor geurhinder tot op camping Dreamville

Reet, Boom -

Een doordringende rioollucht verpestte zaterdag de Rumstsestraat in Reet en bereikte in de loop van de dag de Molenstraat en even later ook buurgemeente Boom. Een verstopte riolering in het Reetse dorpscentrum bleek de oorzaak. Zelfs op de camping Dreamville van Tomorrowland hadden ze last van het luchtje. En ook zondag was er een stankgolf zodat er deze week verder moet worden gezocht.

 

Bewoners van de Rumstsestraat en de Molenstraat hadden zaterdag last van een sterke geurhinder. In de loop van de dag verspreidde die rioollucht zich ook verder tot in buurgemeente Boom. “Het was eerst gissen wat de bron of de oorzaak was”, zegt burgemeester Jurgen Callaerts (N-VA).

“Toen ik ook van mijn collega-burgemeester Jeroen Baert uit Boom telefoon kreeg dat de geur ook in het gemeentepark bij hen werd opgemerkt, werd duidelijk dat het probleem via de Molenbeek werd verspreid. Het afvalwater loopt immers via die waterloop via de Molenbeekse Plassen naar de vijvers in het Boomse park.” Callaerts riep meteen de gespecialiseerde firma DSSV uit Heusden op. De Molenbeek loopt ook naast de camping Dreamville waar de stank zich ondertussen ook verspreidde.

Prop in riolering

Met een gespecialiseerde wagen werd de prop in de riolering verwijderd. © rr

De specialisten van DSSV hadden al vlug ontdekt dat in de riolering onder het Koningin Astridplein in Reet een prop zat die de afvoer blokkeerde. “Hierdoor ontstaat een overstort naar de Molenbeek, een verklaring voor de stank”, zegt Judith Daniels, gedelegeerd bestuurder van DSSV. “Het probleem werd gelokaliseerd onder het kruispunt Koningin Astridplein, Molenstraat en Laarstraat. We hebben de prop met onze machines voorlopig weggezogen.”

Zondagmiddag was er dan een volgende stankgolf: extra vervelend voor de zaakvoerders van het plaatselijk café Belle Vue waar ook een van de riooldeksels werd geopend om een oplossing voor het probleem te vinden. Aanstaande dinsdag zal Pidpa het probleem dan verder onderzoeken.

 ©  jw

 ©  jw

Burgemeester Jurgen Callaerts bespreekt de situatie met Judith Daniels van aannemer DSSV. ©  jw

 ©  jw

 (jw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners