Jellert Van Landschoot. ©  ISOPIX

Helmond Sport smeert Lierse eerste oefennederlaag aan

Lierse is niet langer ongeslagen in deze voorbereiding, nadat de Pallieters op een 0-1 nederlaag liepen tegen de Nederlandse tweedeklasser Helmond Sport. Ex-Pallieter Jellert Van Landschoot zorgde voor de enige treffer uit de partij.

Kurt Guldentops

Nog steeds geen Daan Vekemans en Jens Naessens in de kern bij Lierse. Beide spelers beperken zich nog tot het individuele trainingswerk. Tester Lucas Walbrecq begon als bankzitter en viel na een dik uur in.

In een intense oefenpartij keken de Pallieters aan de rust tegen een nipte achterstand aan. Slecht inspelen van doelman Teunckens leidde tot de openingstreffer van ex-Pallieter Jellert Van Landschoot. Lierse zelf stelde daar offensief bitter weinig tegenover. Een volley van Schouterden en een schot over doel van Van Acker waren de zeldzame wapenfeiten. Verder bleef speerpunt Rocha voorin nagenoeg geïsoleerd.

Na de pauze volgde wel meteen een dubbele kans voor Tarfi en Van Acker, terwijl Teunckens aan de overzijde een kattenpoot in huis had bij een schuiver van Kaars. Maar even snel ging de storm luwen. Enkel Walbrecq dreigde nog met een grondscherend schot, maar een eerste oefennederlaag ontlopen lukte niet meer.

Lierse heeft nu nog de afspraken met FC Knokke (29/07) en Patro Eisden (06/08) op het Lisp om zich klaar te stomen voor de competitiestart.

Walbrecq maandag van Lierse?

Voor Luca Walbrecq zit de testperiode er op. De voormalige jeugdinternational, die woensdag nog een hattrick lukte tegen SK Heist, presteerde ook zaterdag oerdegelijk in het halfuur speeltijd dat hem gegund werd. Lierse bevestigde dat de flankspeler een positief testrapport krijgt. De kans lijkt dan ook groot dat Walbrecq maandag een contract tekent bij de Pallieters.

LIERSE: Teunckens, De Schrijver (66’ Libert), Gillekens, Pupe, Laes, Brebels, Van Acker (66’ De Bie), Tarfi, De Schryver (66’ Walbrecq), Schouterden (66’ Poelmans), Rocha.

DOELPUNT: 23’ Van Landschoot 0-1.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Jobs in de regio