Napoli neemt met bedankingsfilmpje officieel afscheid van Dries Mertens: “Hij zei neen tegen 2,4 miljoen”

Rode Duivel Dries Mertens zal zijn aflopend contract niet verlengen bij Napoli. De clubtopschutter verlaat zo de stad waar hij bijzonder geliefd is via de achterdeur. Aurelio De Laurentiis, de voorzitter van de club, bevestigde het nieuws op de Italiaanse radio: “Hij zei neen tegen 2,4 miljoen.” Zondagvoormiddag plaatste de club een afscheidsfilmpje op haar sociale media. Mertens zelf hult zich in stilzwijgen.

Jens Jacobs, Jens HeylenBron: Gazetta dello Sport, L'Equipe

Sinds zijn komst werkte Rode Duivel Dries Mertens zich in een mum van tijd op tot de absolute publiekslieveling bij de Napolitaanse fans. De Rode Duivel bedankte hen ook door de doelpunten aan elkaar te rijgen. Het leverde hem zelfs het statuut van clubtopschutter op. Toch werd zijn contract bij Napoli niet verlengd. Voorzitter Aurelio De Laurentiis en Mertens kwamen er na maandenlange onderhandelingen maar niet uit. Die onderhandelingen zijn nu afgelopen, zonder akkoord.

Dat bevestigde de excentrieke voorzitter op de Italiaanse radio, Kiss Kiss Napoli. De club zelf kwam zondagvoormiddag met een afscheidsfilmpje, waarin de mooiste goals en acties van Mertens in gebundeld werden. Over een vertrek bestaat nu geen twijfel meer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Waar de toekomst van Mertens ligt, is nog gissen. Sommige Italiaanse media spreken van interesse van Lazio Roma, waar zijn voormalige coach Maurizio Sarri aan het roer staat. Maar of de Rode Duivel zelf naar een concurrent van Napoli wil vertrekken, is nog maar de vraag.

Vastgoed

Jobs in de regio