©  RR

Beerschot sluit zomerstage af met late zege tegen Sparta Rotterdam

Beerschot heeft de enige oefenwedstrijd tijdens de stage in Garderen met 1-0 gewonnen tegen Eredivisieclub Sparta Rotterdam. Beide ploegen hielden elkaar een hele namiddag in evenwicht, maar met het einde in zicht brak Ramiro Vaca de ban.

Yannick Lambrecht in Garderen

Pas na de eerste drankpauze kwam de wedstrijd echt op gang. Tot dan was de opvallendste gebeurtenis het uitvallen van Eleke. Na een (te) stevige tackle greep hij naar de hamstring en kon hij niet meer verder. Op de spits wordt evenwel sowieso niet meer gerekend, hij mag uitkijken naar een nieuwe club. Rigo kwam vroeger dan verwacht in zijn plaats.

Organisatorisch stond Beerschot zeker in orde. De Nederlanders kwamen er eigenlijk maar één keer echt gevaarlijk door via Saito - gehuurd van Lommel en nu de gevaarlijkste man bij Sparta - maar Vanhamel redde met een snoekduik.

In de opbouw liep het moeizamer bij de Mannekes. Koshi trapte de beste kans mooi onder de kruising maar ook binnen het bereik van de doelman, net daarvoor mikte Vaca naast. Verder liet beloftespeler La Morte, die in het vorige oefenduel al raak trof, zich nog het meest opmerken met enkele vinnige acties.

Overtal op het middenveld

Coach Wieland wilde na de pauze iets nieuws uittesten. In plaats van zijn typerende 3-4-3 verscheen de ploeg met een viermansdefensie, Van den Bergh schoof een rijtje omhoog.

Met het overtal op het middenveld kregen we bij momenten mooie combinaties te zien. Qua kansen was het wel lang meer van hetzelfde. Vanhamel stond telkens paraat als er een bal in zijn richting kwam, Sanusi kon op een counter nog net voorkomen dat er een Rotterdamse aanvaller alleen voor doel kwam te staan.

Vaca had al eens een vrije trap vanop een mooie plaats over gemikt, maar een tiental minuten voor het einde was het dan toch prijs. Invaller Okyere legde af vanop de linkerflank, de Boliviaan mikte laag in de korte hoek: 1-0. Zo wordt de Nederlandse stage met een goed gevoel afgesloten.

Zondag staat er al een nieuwe oefenmatch gepland. Dan staat Beerschot om 13u30 - vermoedelijk met een andere ploeg - in en tegen Heist.

Doelpunten: 81’ Vaca

Opstelling Beerschot: Vanhamel, Quirynen, Konstantopoulos, Van den Bergh (88’ Meisl), Matthys, Weymans (85’ Nzita), Sanusi, Koshi, La Morte (65’ Okyere) , Vaca, Eleke (22’ Rigo)

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio