Chef-kok Nick Bril over Ed Sheeran die feestje bouwde in The Jane: “Ik had tranen in mijn ogen”

Antwerpen -

Het is een topweek geweest voor sterrenrestaurant The Jane in het Antwerpse Groen Kwartier. Afgelopen dinsdag stonden ze voor het eerst in de top vijftig van The World’s 50 Best Restaurants, een lijst samengesteld door meer dan duizend culinaire experts. Ed Sheeran had dat mogelijk opgemerkt, want donderdag schoof de popster aan in de sterrenzaak. Maar bij eten alleen bleef het niet, hij maakte er een groot feest van met een privéconcert voor alle gasten. “Een uniek moment”, volgens sterrenchef Nick Bril.

Annelies Van Walleghem

LEES OOK. Ed Sheeran gaat eten in The Jane en bouwt daarna feestje met alle gasten: “Hij gaf een 40 minuten durend miniconcert”

De Britse superster was volgens Nick Bril enorm toegankelijk. “Je hebt echt twee soorten bekende mensen. Je hebt enerzijds personen die door hun bekendheid een onbereikbaarheid gaan uitstralen. Anderzijds heb je Ed Sheeran, hij was zo toegankelijk en down-to-earth.”

Ed Sheeran met de chef-kok van The Jane, Nick Bril. © Nick Bril  

Bril: “Ik wilde hem met zijn rug naar de zaal zetten, zodat mensen hem minder snel zouden herkennen, maar dat wilde hij niet. Dus daar zat hij dan met zijn gezicht naar al de mensen toe. Samen op de foto gaan met de gasten van het restaurant? Dat was allemaal geen probleem voor Ed. Hij liep ook geregeld door de zaal en sloeg een praatje met de mensen.”

Zonder gitaar

Rond 23.30u ging het feestje dan van start. “Ed Sheeran kwam naar me toe en vroeg naar een gitaar”, vertelt Bril. “Een gitaar had ik niet, wel een dj-booth, Spotify en een microfoon. Hij was enthousiast en stelde voor om een karaoke te houden.”

Een gitaar had Bril niet voor de singer-songwriter, dus werd het een karaoke. ©  RR

Iedereen in de zaal was enorm enthousiast, ook Nick Bril zelf. “Alle gasten applaudisseerden. Het was echt een supermooi moment, ik had tranen in mijn ogen.” Bovendien waren er enkele gasten helemaal van de Verenigde Staten naar België overgevlogen voor Ed Sheeran’s concert. Het was voor hen enorm schrikken toen de popster plots twee tafels van hen verwijderd zat.

Kers op de taart

Voor Nick Bril is het dus een hele speciale week geweest. “We hebben pas heel goed gescoord in The World’s 50 Best Restaurants en gisteren was een enorme kers op de taart. We zijn echt enorm dankbaar dat we op deze manier Antwerpen en België in de spotlight kunnen zetten.”

Toch blijft de sterrenchef erg nuchter. “Vandaag gewoon weer rustig voetjes op de grond, lekker in de keuken staan en de mensen net zo entertainen als gisteren.” 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER