Chef-kok Nick Bril over Ed Sheeran die feestje bouwde in The Jane: “Ik had tranen in mijn ogen”
Het is een topweek geweest voor sterrenrestaurant The Jane in het Antwerpse Groen Kwartier. Afgelopen dinsdag stonden ze voor het eerst in de top vijftig van The World’s 50 Best Restaurants, een lijst samengesteld door meer dan duizend culinaire experts. Ed Sheeran had dat mogelijk opgemerkt, want donderdag schoof de popster aan in de sterrenzaak. Maar bij eten alleen bleef het niet, hij maakte er een groot feest van met een privéconcert voor alle gasten. “Een uniek moment”, volgens sterrenchef Nick Bril.
De Britse superster was volgens Nick Bril enorm toegankelijk. “Je hebt echt twee soorten bekende mensen. Je hebt enerzijds personen die door hun bekendheid een onbereikbaarheid gaan uitstralen. Anderzijds heb je Ed Sheeran, hij was zo toegankelijk en down-to-earth.”
Ed Sheeran met de chef-kok van The Jane, Nick Bril. — © Nick Bril
Bril: “Ik wilde hem met zijn rug naar de zaal zetten, zodat mensen hem minder snel zouden herkennen, maar dat wilde hij niet. Dus daar zat hij dan met zijn gezicht naar al de mensen toe. Samen op de foto gaan met de gasten van het restaurant? Dat was allemaal geen probleem voor Ed. Hij liep ook geregeld door de zaal en sloeg een praatje met de mensen.”
Zonder gitaar
Rond 23.30u ging het feestje dan van start. “Ed Sheeran kwam naar me toe en vroeg naar een gitaar”, vertelt Bril. “Een gitaar had ik niet, wel een dj-booth, Spotify en een microfoon. Hij was enthousiast en stelde voor om een karaoke te houden.”
Een gitaar had Bril niet voor de singer-songwriter, dus werd het een karaoke. — © RR
Iedereen in de zaal was enorm enthousiast, ook Nick Bril zelf. “Alle gasten applaudisseerden. Het was echt een supermooi moment, ik had tranen in mijn ogen.” Bovendien waren er enkele gasten helemaal van de Verenigde Staten naar België overgevlogen voor Ed Sheeran’s concert. Het was voor hen enorm schrikken toen de popster plots twee tafels van hen verwijderd zat.
Kers op de taart
Voor Nick Bril is het dus een hele speciale week geweest. “We hebben pas heel goed gescoord in The World’s 50 Best Restaurants en gisteren was een enorme kers op de taart. We zijn echt enorm dankbaar dat we op deze manier Antwerpen en België in de spotlight kunnen zetten.”
Toch blijft de sterrenchef erg nuchter. “Vandaag gewoon weer rustig voetjes op de grond, lekker in de keuken staan en de mensen net zo entertainen als gisteren.”
Hoofdpunten
LIVE GENT-WEVELGEM. Van Aert en ploegmaat Laporte rijden al twee minuten weg van peloton. De vraag is: wie laat wie winnen?
VIDEO. Florian Vermeersch blijft als bij wonder recht wanneer versnellingen blokkeren in Gent-Wevelgem
Deze ‘zon’dag in één beeld: een hele dag in de regen wachten op de renners… en dan krijg je er nog een gigantische douche bovenop
Dit hebt u al gemist van Gent-Wevelgem: heel wat valpartijen, nog meer opgaves in boeiende wedstrijd
MEER OVER
Engelsman Phil Foden laat appendix verwijderen en mist duel tegen Oekraïne
Engeland kan zondagavond in het EK-kwalificatieduel thuis tegen Oekraïne niet rekenen op Phil …
LIVE GENT-WEVELGEM. Van Aert en ploegmaat Laporte rijden al twee minuten weg van peloton. De vraag is: wie laat wie winnen?
Om 11u starten de mannen in Zonnebeke aan hun Gent-Wevelgem. De aankomst wordt voorzien rond 17u. …
Kippenvelmoment wanneer molen voor betreurde Bert in beeld komt tijdens Gent-Wevelgem: “Magnifiek”
“In beeld komen tijdens Gent-Wevelgem, dat zou het ultieme eerbetoon zijn.” Om de betreurde Bert …
Wout Alleman wordt vierde in de Cape Epic, de ‘Ronde van Frankrijk voor mountainbikers’
De Zuid-Afrikaan Matthew Beers en de Amerikaan Christopher Blevins hebben zondag in de slotetappe …