De foto die vanuit Oekraïne wordt doorgemaild, waarop Frida vermoedelijk met haar broer te zien is. Uit andere foto’s waarover een buur beschikt, blijkt ontegensprekelijk dat dit een beeld vanop hun terras in Schilde is waar Frida en Leon Verheyen-Jewitsch vroeger gewoond hebben.  

De foto die vanuit Oekraïne wordt doorgemaild, waarop Frida vermoedelijk met haar broer te zien is. Uit andere foto’s waarover een buur beschikt, blijkt ontegensprekelijk dat dit een beeld vanop hun terras in Schilde is waar Frida en Leon Verheyen-Jewitsch vroeger gewoond hebben.  © rr

Na maand zoeken duiken plots erfgenamen van overleden Frida uit Zandhoven op in Oekraïne

Zandhoven, Oekraïne -

Frida Jewitsch, die in 1925 in Kyiv werd geboren en in 2020 in Zandhoven zogenaamd zonder bekende erfgenamen stierf waardoor heel haar nalatenschap naar de Belgische staat zou gaan, blijkt dan toch nog familie te hebben. Meer zelfs: twee zussen zijn nog in leven in Oekraïne. Exact een maand na de oproep in Gazet van Antwerpen, kregen burgemeester Luc Van Hove van Zandhoven en Waregemnaar Frank Fourneau, die zich in de zoektocht vastbeet, die bevestiging vanuit Oekraïne. Via foto’s is alle twijfel uitgesloten.

Kristin Matthyssen

MEER OVER