Rik Ouwerkerk van De Bonte Beestenboel bij een van de decoratiestukken in het maisdoolhof. © ram

Maisdoolhof van 5,5 hectare heeft 200 jaar Wortel-Kolonie als thema

Wortel -

Voor bezoekers van Wortel-Kolonie (Hoogstraten) is er deze zomer een extra activiteit in het voormalige landlopersdomein. De vzw’s De Bonte Beestenboel en Widar, die er allebei gehuisvest zijn, hebben samen voor een van de grootste maisdoolhoven in de Kempen gezorgd.

Ronny van den Ackerveken

Het 200-jarig bestaan van Wortel-Kolonie bracht de twee vzw’s op het idee om een maisdoolhof aan te leggen met de verjaardag als thema. “Wie goed zoekt, vindt een geheime boodschap in de mais over de geschiedenis van Wortel-Kolonie”, legt Rik Ouwerkerk van De Bonte Beestenboel uit. “Vanuit de lucht bekeken, zie je ook de tekst ‘200 jaar’ in de mais staan. Het maisveld is 5,5 hectare groot en daarmee een van de grootste doolhoven in de Kempen. Het duurt ongeveer twee uur voor je van het begin tot de uitgang bent. Onderweg kom je enkele decoratiestukken zoals tuinkabouters tegen.”

“De firma Braspenning uit Wortel, gespecialiseerd in grondwerken, heeft de mais gezaaid. Het perceel waar het maisdoolhof op staat, is eigendom van de kerkfabriek. De ingang bevindt zich vlak bij de bezoekersparking. Door een familiepakket te reserveren, kan je het maisdoolhof opnemen in een dagprogramma met ook een huifkartocht, boerengolf en maaltijd.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Go-carts

Voor De Bonte Beestenboel en Widar is de samenwerking een win-winsituatie. “De opbrengst wordt verdeeld tussen de beide vzw’s”, vertelt Rik Ouwerkerk. “Wij kunnen op die manier go-carts aanschaffen voor de boerderijklassen die hier komen logeren. Ook voor Widar zijn alle extra inkomsten welkom. Op weekdagen kan je bij Widar inschrijven en in het weekend bij ons. In het bedrag zit een drankje inbegrepen. Het doolhof is daarnaast ook voor allebei een goede manier om de bekendheid te verhogen.”

Tot eind september blijft het maisdoolhof aanwezig, want dat is de periode van de oogst. “Afhankelijk van het succes deze zomer gaan we er volgend jaar mee verder, maar dat bekijken we pas in het najaar”, aldus Rik Ouwerkerk.

Het maisdoolhof is behalve dinsdag en donderdag open van 10 tot 17u.

Facebook.com/maisdoolhofwortelkolonie

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio