Na de bluswerken maakte de brandweer de garage met een houten paneel weer dicht.  ©  Theo Derkinderen

Brand vernielt garage, rook- en waterschade in woning: “Bewoners hebben het nieuws op vakantie vernomen”

Beerzel -

Een hevige brand heeft woensdagnacht aanzienlijke schade aangericht aan een woning op de Mechelbaan in Beerzel (Putte). De garage, waarin een oldtimer stond, brandde volledig uit. In de eigenlijke woning is rook- en waterschade. De bewoners waren met vakantie, maar keren nu wellicht vervroegd terug naar huis om de schade op te meten.

Theo Derkinderen

Het was een voorbijganger die de brand kort na 2u woensdagnacht opmerkte en de hulpdiensten alarmeerde. Ook enkele omwonenden werden wakker van het lawaai dat met de brand gepaard ging. “Ik hoorde enkele luide knallen en ben naar buiten gaan kijken. Toen sloegen de vlammen al uit de garage van het huis”, vertelt een buurvrouw.

“De bewoners zijn momenteel met vakantie. Ze hebben het nieuws op hun vakantiebestemming te horen gekregen. Misschien al een geluk bij een ongeluk dat er niemand thuis was, want de slaapkamer ligt net boven de garage die uitgebrand is.”

De voorgevel van het huis is zwartgeblakerd, een houten luik en het rolluik voor het slaapkamerraam zijn door de hitte vernield.  ©  Theo Derkinderen

Brandweerpost Putte van hulpverleningszone Rivierenland kreeg het vuur uiteindelijk vrij snel onder controle. “Bij aankomst van onze ploegen had de garagepoort het zelfs al begeven door de hitte van de brand. In de garage stond een oldtimer, maar die is in het vuur gebleven. De vlammen bedreigden ook de eigenlijke woning. Ze sloegen onder het dak door, maar we hebben het vuur daar snel kunnen stoppen. Daarnaast hebben ook de betonnen welfsels er mee toe bijgedragen dat het vuur niet verder kon uitbreiden richting woongedeelte”, zegt brandweerofficier Philippe Claes. “De garage is wel volledig uitgebrand, het woongedeelte heeft wat brand-, maar vooral rook- en waterschade opgelopen en is vermoedelijk een tijdje niet bewoonbaar.”

Luiken verkoold

Bij daglicht werd pas echt duidelijk hoe hevig de brand heeft gewoed. De gevel van het huis is gedeeltelijk zwartgeblakerd. Een van de houten luiken die aan het slaapkamerraam hangen is helemaal verkoold door het vuur en de hitte.

In de loop van de nacht kwam de vader van een van de bewoners al een kijkje nemen aan de woning. Hij bracht hen van het slechte nieuws op de hoogte. Wellicht onderbreekt het gezin de vakantie om terug te keren naar ons land.

Mogelijk is de brand ontstaan door de elektriciteit. In de loop van de nacht kwam ook een ploeg van Fluvius ter plaatse om de stroom af te koppelen. Na de bluswerken maakte de brandweer de garage dicht met een houten paneel. tdk

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio