© BFM

Vrachtwagen dwars over E34, bestuurder (55) overleden nadat hij onwel werd achter het stuur

Linkeroever -

Op de E34 richting Knokke, ter hoogte van Linkeroever, staat een vrachtwagen dwars over de rijbaan. De bestuurder (55) werd onwel en verloor de controle over het stuur, hij is ter plaatse overleden. Door het incident was de volledige rijbaan vijf uur lang versperd.

nelo

De bestuurder van de vrachtwagen van het aardappelverwerkend bedrijf Remofrit uit Verrebroek kwam rond 10 uur van de E17 en reed richting E34 via de Oosterweelwerf. “Ter hoogte van het knooppunt Sint-Anna Linkeroever werd de chauffeur plots onwel en verloor hij de controle over het stuur”, vertelt Jana Verdegem, woordvoerster van de federale politie. “Het voertuig reed in op de vangrails en is nadien dwars over de rijbaan beland.” De vrachtwagen staat in schaar op de weg.

De hulpdiensten snelden zich ter plaatse en probeerden de vrachtwagenchauffeur nog te reanimeren, maar tevergeefs. De bestuurder, een man van 55 jaar uit Oost-Vlaanderen, is ter plaatse overleden. Er waren geen andere voertuigen bij het incident betrokken.

Door het ongeval zijn alle drie de rijstroken versperd. De hinder zal nog enige tijd aanhouden, meldt het Vlaams Verkeerscentrum via Twitter. De Liefkenshoektunnel richting Gent werd tot 13.40 uur tolvrij gemaakt. Tegen 15 uur was de weg weer vrijgemaakt en werden alle omleidingen stopgezet.

 © BFM

© BFM

 © BFM

 © BFM

MEER OVER Vlaams Verkeerscentrum

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio