Archiefbeeld. ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Lierse klopt Heist met 0-6: tester Walbrecq scoort goede punten na hattrick

Lierse blijft sterk presteren in de voorbereiding, nadat de Pallieters woensdagavond opnieuw stevig uithaalden bij SK Heist. Op het veld van de eerstenationaler werd het 0-6. Tester Lucas Walbrecq deed zich opmerken met een hattrick en een uitgelokte strafschop.

Kurt Guldentops

Nog geen Daan Vekemans (stressfractuur onderbeen) en Jens Naessens (inspuiting) bij Lierse, dat wel de jonge Daan Smets in de kern zag terugkeren. Tester Lucas Walbrecq verscheen aan de aftrap.

De jonge Leemans trapte al vroeg in de match tegen de paal en tester Walbrecq zag een doelpunt afgekeurd worden wegens nipt buitenspel. Na een dik halfuur was het Lierse proefkonijn toch aan het feest, toen Walbrecq een voorzet van Schouterden aan de tweede paal in doel schoof.

Vroeg in de tweede helft was diezelfde Walbrecq een tweede keer aan het feest, toen hij het leer in de verste hoek deponeerde. Met nog een rake schuiver van Van Acker was Lierse voor het uur helemaal klaar. Walbrecq liet zich alweer opmerken met een uitgelokte strafschop, die door Van Acker binnen het bereik van thuisgoalie Van Aerschot werd gemikt.

In het laatste halfuur dikte Lierse de score nog aan. De Schryver scoorde op aangeven van Rocha en tester Walbrecq hapte nog extra goede punten door zijn hattrick vol te maken. Met een raket van aan de rand van de zestienmeter in het dak van het doel greep ook Rocha nog zijn moment.

Lierse speelt zaterdag (19u) een zevende oefenmatch. Op het veld van provincialer Herenthout geven de Lierenaars dan het Nederlandse Helmond Sport partij.

SK HEIST: Vandermotten (46’ Van Aerschot), Ulenaers (46’ Van Diest), Vande Cauter, Peers (46’ Lemmens), Wijns (64’ Van Keilegom), Verschoren (46’ Nys), Absisan (46. Benhamou), Sabhaoui (46’ Augustynen), Troonbeeckx (46’ Jannes), Lemti (46’ Carasco), Colman (46’ Diedhiou).

LIERSE: De Smet, Libert, Gillekens (46. Pupe), Poelmans, Laes (46’ De Schrijver), De Bie, Brebels (46’ Van Acker), Walbrecq (76’ Teunen), Tarfi (46’ De Schryver), Schouterden (46’ Limbombe), Leemans (46’ Rocha).

DOELPUNTEN: 34’ Walbrecq 0-1, 49’ Walbrecq 0-2, 56’ Van Acker 0-3, 71’ De Schryver 0-4, 72’ Walbrecq 0-5, 76’ Rocha 0-6.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Jobs in de regio