©  REUTERS

Limburger Wim Fissette is niet langer coach van toptennisster Naomi Osaka: “Ongelofelijk om deel uit te maken van deze reis”

Wim Fissette is niet langer de coach van tennisster Naomi Osaka. Dat heeft de Limburgse trainer woensdag aangekondigd op Instagram. Hij werkte sinds 2019 samen met de Japanse.

Bron: BELGA

“Het was een voorrecht om Naomi te coachen sinds 2019 en om haar te zien ontwikkelen tot de kampioene die ze geworden is”, schreeft Fissette op Instagram. “Ze heeft een nieuwe generatie verliefd laten worden op het spel en hen geïnspireerd om het op te nemen voor waarin je gelooft. Het was ongelooflijk om deel uit te maken van die reis.” Fissette laat verder nog weten dat hij uitkijkt naar zijn “volgend hoofdstuk”.

De 42-jarige Fissette coachte eerder Kim Clijsters, Simona Halep, Angelique Kerber en Victoria Azarenka. Nadat Osaka in 2019 in zee ging met de Belg, behaalde ze twee grandslamtitels: de US Open in 2020 en de Australian Open 2021.

De viervoudige grandslamwinnares, voormalig nummer 1 van de wereld, heeft te kampen met mentale problemen. Eerder verklaarde ze dat ze sinds ze in 2018 op de US Open haar eerste grandslamtitel veroverde “periodes van depressie” heeft gekend. Ze staat momenteel op de 38e plaats op de wereldranglijst.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio