©  REUTERS

Niet-gevaccineerde Novak Djokovic staat op deelnemerslijst US Open, maar Serviër mag Verenigde Staten niet binnen

Serena Williams en Novak Djokovic staan op de woensdag gepubliceerde deelnemerslijst van de US Open, ook al mag de Serviër de Verenigde Staten niet binnen indien hij zich niet laat vaccineren tegen het coronavirus.

Bron: BELGA

De 40-jarige Williams, die haar eerste van zes US Open-titels behaalde in 1999, won in haar carrière 23 keer een grandslamtoernooi. Met 24 stuks staat het record op naam van de Australische Margaret Court. Williams won haar laatste grandslamtoernooi in 2017, ze was toen de beste op de Australian Open.

Nadat Williams een jaar niet had gespeeld vanwege blessures, vierde de voormalige nummer 1 van de wereld vorige maand haar rentree op Wimbledon. Ze verloor er in de eerste ronde van de Française Harmony Tan.

 ©  AFP

Op het Londense gras pakte Novak Djokovic zijn 21e grandslamtitel. Hij staat eveneens op de deelnemerslijst van de US Open, die op 29 augustus van start gaat. Hij won het Amerikaanse grandslamtoernooi al drie keer. 

Toegang ontzegd

Djokovic weigert zich echter te laten vaccineren tegen het coronavirus en bijgevolg zal hij de toegang tot de Verenigde Staten ontzegd worden. 

“In overeenstemming met de grandslamregels worden alle in aanmerking komende spelers 42 dagen voor de eerste maandag van het toernooi automatisch opgenomen op de inschrijvingslijst voor mannen en vrouwen op basis van hun ranking”, zo meldt de Amerikaanse tennisfederatie in een persbericht. “De US Open heeft geen vaccinregel voor spelers, maar zal het standpunt van de Amerikaanse regering respecteren wat betreft de toegang tot de VS voor niet-Amerikaanse burgers die niet gevaccineerd zijn.”

Op de US Open keert de Russische nummer 1 van de wereld en titelverdediger Daniil Medvedev terug. Net als de andere Russische spelers kon hij dit jaar niet op Wimbledon spelen vanwege de inval van Moskou in Oekraïne. Russen zullen in New York mogen spelen, maar niet onder hun vlag.

Op de deelnemerslijst staan ook de uittredende kampioene Emma Raducanu uit Groot-Brittannië en Naomi Osaka uit Japan, die in 2018 en 2020 de US Open won.

Vastgoed

Jobs in de regio