Een achtergelaten badhanddoek boven het water aan het fort. 

Een achtergelaten badhanddoek boven het water aan het fort. ©  kma

Stort of fort van Oelegem? Na op één na heetste dag ooit is dit onderscheid niet zo duidelijk

Oelegem -

Politiezone Zara moest tot hiertoe nog geen GAS-boetes uitschrijven aan Emblem-beach of het fort van Oelegem. Twee weken geleden werd verhoogd toezicht en een meer repressieve aanpak aangekondigd na de verdrinking van een 26-jarige in het Netekanaal in Emblem eind juni. De aanpak werkt. Spijtig genoeg blijft zwerfvuil wel een probleem, zeker aan het fort van Oelegem, waar de zonnebaders dinsdag na de heetste dag een half stort achterlieten.

Kristin Matthyssen

Ook aan het fort van Oelegem werden nu duidelijkere borden gezet met een zwemverbod. Op de extreem warme dinsdag werd er wel nog wat geplonsd en zelfs wildgekampeerd in de met

De vuilbak en een achtergelaten fleecedeken van de kampeerders. 

De vuilbak en een achtergelaten fleecedeken van de kampeerders. ©  kma

prikkeldraad omheinde weide waar duidelijk verbodsborden staan. Er zijn ook sporen van kampvuren, achtergelaten handdoeken en uitgerukte paaltjes op het zandpad naast het fortwater.

Paaltjes werden uitgetrokken. 

Paaltjes werden uitgetrokken. ©  kma

Aan het populairste zandstrandje aan het fort van Oelegem plaatste de gemeente nu toch een grote vuilnisbak, die woensdag in elk geval gereinigd en van een nieuwe zak voorzien was. Volgens Els Kusters, woordvoerder van de lokale politie zone Zara, moesten er nog geen GAS-boetes worden uitgeschreven voor wildzwemmen. “Het zwemverbod wordt goed nageleefd, het is rustig op Emblem-beach. Wat er gebeurd is heeft blijkbaar indruk gemaakt en de mensen zijn blijkbaar op hun hoede door het aangekondigd verhoogd toezicht.”

Er staan nu ook duidelijk zwemverbodsborden aan het fort in Oelegem. 

Er staan nu ook duidelijk zwemverbodsborden aan het fort in Oelegem. ©  kma

Deze koeien kregen weer illegale kampeerders op bezoek die afval achterlieten in hun wei. 

Deze koeien kregen weer illegale kampeerders op bezoek die afval achterlieten in hun wei. ©  kma

Vastgoed

Jobs in de regio