© ATV

Restaurant Chez Fred in Kloosterstraat legt boeken neer: overnemer gezocht

Antwerpen -

Restaurant Chez Fred is (voorlopig) niet meer. Zeventien jaar lang konden klanten in de bistro in de Kloosterstraat terecht voor klassiekers als stoofvlees met frieten of steak tartaar. Maar op 14 juli gingen de laatste gerechten door de magen en werd de laatste pint getapt.

Op 14 juli werd namelijk door de rechtbank van Koophandel het faillissement uitgesproken over Chez Fred. De zaak was bijna twee decennia lang een vaste waarde in de Kloosterstraat, gelegen tussen de vele antiekwinkels.

De curator stelde nu het Stabroekse veilinghuis Hammertime aan om de zoektocht op te starten naar een nieuwe overnemer voor de Bistro. “De zaak is een Antwerps icoon dat niet mag verdwijnen”, zegt Steven Teughels van Hammertime.

Het veilinghuis laat bovendien weten dat het faillissement niet te wijten is aan tegenvallende cijfers. “Het is een succesvolle zaak die failliet is gegaan door een combinatie van tegenslagen.”

Geïnteresseerde overnemers die Chez Fred nieuw leven willen inblazen, kunnen zich melden bij Hammertime. “Belangrijk om weten is dat je geen grote investeringen meer hoeft te doen. Potentiële overnemers kunnen de zaak gewoon verderzetten.”

 evw

Aangeboden door onze partners