AS Roma verwerkt opvallende afkoopclausule in contract Paulo Dybala: stadsgenoot Lazio kan niet profiteren, ook andere concurrenten benadeeld

De overgang van Paulo Dybala naar AS Roma is helemaal rond. De Argentijnse middenvelder komt transfervrij over van Juventus, ondanks het feit dat ook clubs buiten Italië interesse toonden. Maar een transfer naar pakweg de Premier League kan er de komende seizoenen nog zeker van komen.

Thomas Cami

In het contract werd namelijk een afkoopclausule opgenomen waardoor buitenlandse clubs de 28-jarige Argentijn voor een bedrag van slechts rond de 22 miljoen euro kunnen overnemen. Een peulenschil, als je weet dat zijn marktwaarde 35 miljoen euro bedraagt.

Opvallend: verschillende clubs kunnen geen gebruikmaken van deze clausule; Inter, dat ook felle interesse toonde in de diensten van Dybala, moet iets meer dan 35 miljoen neertellen. AC Milan moet dan weer iets meer dan 31 miljoen neertellen. Stadsgenoot Lazio mag Dybala al helemaal niet kopen, andere teams uit de Serie A kunnen Dybala inlijven voor 20.750.000 euro. Van een gekke constructie gesproken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio