Is de bolletjestrui in de Tour de France achterhaald? Thomas De Gendt stelt alternatief puntensysteem voor: “Iets om over na te denken”

De Duitser Simon Geschke is momenteel de fiere drager van de gegeerde bolletjestrui, al duikt regelmatig de vraag op of de bolletjestrui uiteindelijk wel effectief naar de beste klimmer uit het peloton gaat. Ook Thomas De Gendt, die niet deelneemt aan deze Tour maar deze uiteraard van dichtbij volgt, denkt erover na.

Thomas Cami

“Waarom wordt de bolletjestrui niet uitgereikt aan de renner met de snelste klimtijden?”, klinkt het op de Twitter-pagina van de renner van Lotto-Soudal. “Het is zeker iets om over na te denken. Behoud het huidige puntensysteem, maar maak een secundair klassement met de tijden van de renners op de tien hoogste beklimmingen.”

Radicaal afscheid nemen van de huidige bergtrui stelt De Gendt dus alleszins niet voor, maar een tweede bergtrui om de snelste klimmers te belonen vindt de 35-jarige Belg alvast geen gek idee.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio