© ATV

Vanaf vanavond werken met grote hinder in Wilrijk: A12 twee keer vier dagen afgesloten

Wilrijk -

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf vanavond 20u drie lange weekends werken uit op de A12 en de parallelle Boomsesteenweg (N177) ter hoogte van Wilrijk. Tijdens de eerste twee weekends wordt de A12 zelfs telkens in één rijrichting vier dagen volledig afgesloten. AWV waarschuwt voor ernstige verkeershinder.

svoBron: Belga

De werken situeren zich aan het kruispunt van de A12 met de Atomiumlaan en aan het viaduct van de A12 in Wilrijk. Versleten asfaltlagen worden vervangen en er gebeurt een aanpassing aan de inrichting van het kruispunt. Er worden ook brugvoegen vernieuwd. Zowel de veiligheid als het rijcomfort zouden erdoor moeten verbeteren en de voegen zouden ook voor minder geluidsoverlast moeten zorgen.

Tijdens de eerste fase vanaf vanavond 20u tot woensdagochtend 5u gaat de A12 richting Brussel dicht vanaf de Jan De Vostunnel en de Bevrijdingstunnel. Doorgaand verkeer richting Brussel wordt omgeleid via de E19, plaatselijk verkeer rijdt via de Boomsesteenweg (N177) langs de werfzone.

 

 ©  AWV

Tijdens de tweede fase van vrijdagavond (20u) 12 augustus tot woensdagochtend (5u) 17 augustus zijn er gelijkaardige werken richting Antwerpen. De A12 richting Antwerpen is dan afgesloten vanaf het kruispunt met de Atomiumlaan. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de E19. Lokaal komt er een omleiding via de Boomsesteenweg (N177) en vervolgens de Jan De Voslei (voor verkeer richting Gent op de R1) of de Jan Van Rijswijcklaan (richting Nederland). Richting Brussel blijft de A12 open. Het kruispunt A12-Atomiumlaan is tijdens de eerste twee fasen ook onderbroken.

Tijdens de laatste fase wordt alleen gewerkt op de Boomsesteenweg richting Antwerpen. Die wordt afgesloten vanaf zaterdagavond 20 augustus (20u) tot maandagochtend 22 augustus (5u), ter hoogte van de Atomiumlaan. De A12 is wel gewoon toegankelijk.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio