Een aannemer vernieuwt op de Leuvensesteenweg in Mechelen en Muizen nog een gedeelte van de fietspaden. ©  Dirk Vertommen

Begin augustus starten werken op Leuvensesteenweg die drie maanden duren

Mechelen, Muizen, Hofstade, Zemst -

Voor bestuurders die vanuit de richting van Leuven naar Mechelen rijden is de Leuvensesteenweg vanaf dinsdag 2 augustus een te mijden plek. Een aannemer vernieuwt er het laatste gedeelte van het fietspad in Mechelen en Muizen. Daardoor is verkeer in de richting van het centrum tot eind oktober niet mogelijk tussen Stationsberg en de Motstraat. De omleiding loopt via Hofstade (Zemst).

Sven Van Haezendonck

De Leuvensesteenweg richting centrum staat vooral tijdens de spitsuren synoniem voor files en dat is er met de opening van de tangent (B101) voorlopig niet beter op geworden. Sindsdien zijn ook de Motstraat, de Colomabrug en de Colomalaan afgesloten voor doorgaand verkeer.

Op termijn wordt ook een gedeelte van de Leuvensesteenweg tussen de Motstraat en de tangent afgesloten voor doorgaand verkeer. “In de toekomst leidt de nieuwe Arsenaalverbinding het verkeer via de Motstraat en door Ragheno rechtstreeks naar de tangent”, zegt Rudy Van Camp, woordvoerder van Mechelen in Beweging.

LEES OOK. Verkeerslicht op Mechelse autoweg dat permanent rood brandt, springt plots op groen: wat was er aan de hand?

Begin augustus start in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een werf op om het laatste gedeelte van de fietspaden op de Leuvensesteenweg te vernieuwen. Tussen de Motstraat en Stationsberg in deelgemeente Muizen ruimen de tegels er plaats voor vlotter berijdbaar asfalt. Vanaf dinsdag 2 augustus tot midden september vernieuwt de aannemer eerst de fietspaden in de richting van Mechelen-centrum.

Verkeer vanuit Leuven moet omrijden via de Trianonlaan en de E19. ©  AWV

Dat gebeurt samen met het fietspad aan de overkant, in de buurt van de Mot- en de Dellingstraat. Vanaf midden september tot eind oktober zijn vervolgens de fietspaden in de richting van Leuven aan de beurt. AWV maakt van de gelegenheid gebruik om meteen de bushaltes op het traject te vernieuwen.

Door een triatlon tijdens het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 september is de Leuvensesteenweg overigens uitzonderlijk wel in twee richtingen open voor autoverkeer.

LEES OOK. Ondanks signalisatie belanden alweer jonge fietsers op Mechelse autoweg: “Respecteer de wegcode”

Via Trianonlaan en E19

Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, neemt de aannemer een rijstrook in. Daardoor geldt aan de werfzone eenrichtingsverkeer. Het is dan alleen mogelijk om vanuit het centrum richting Leuven te rijden.

Autoverkeer vanuit de richting van Leuven naar Mechelen volgt een omleiding via de Trianonlaan (N267) en bereikt via het domein van Sport Vlaanderen in Hofstade de op- en afritten van de E19 in Zemst. Inwoners van Muizen-dorp hebben de Sint-Lambertuslaan en Hanswijk de Bercht als alternatief. Waar niet wordt gewerkt op de Leuvensesteenweg blijft plaatselijk verkeer mogelijk in twee richtingen.

De signalisatie voor de werkzaamheden staat al klaar. ©  Dirk Vertommen

Ook Stationsberg blijft in twee richtingen open. Fietsers en voetgangers kunnen zonder problemen de werf passeren. Zij nemen gewoon het fiets- of voetpad aan de overkant van de werken. Lijnbussen moeten hun route aanpassen. Lijn 3 rijdt tijdelijk door Muizen-dorp. Alle andere lijnen richting Mechelen volgen de omleiding.

LEES OOK.

Mechelen zet vaart achter stadswijk Ragheno: cruciale stappen voor nieuwe verbinding en jachthaven

Mechelen werkt vanaf deze zomer in zes fases aan eenrichtingsverkeer op vesten: eind dit jaar is het dan zover

Megaproject om knooppunten in Mechelen-Noord en -Zuid te vernieuwen: E19 schuift op

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio