© BFM

Verdachte van nieuwste aanslag tegen eethuis van familie Ben Saddik aangehouden

Antwerpen -

De 18-jarige verdachte van de nieuwste aanslag op Poke Bowl Place aan de Stenenbrug is aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat meldt het Antwerps parket. De verdachte werd vorige zondag kort na de feiten opgepakt in de omgeving.

jtp

Bij de feiten van zondag werd een soort explosief tegen de gevel van het pand gegooid. Het ging om de derde aanslag in amper twee weken tijd. Op vrijdag 8 juli werd met een oorlogswapen geschoten op de rolluik, toen kon de politie twee verdachten met het wapen op zak oppakken.

Vier dagen later gebruikten onbekenden een vuurwerkbom en brandversnellers om brand te stichten. Op een van de rolluiken lieten ze de boodschap ‘dief’ achter. De geweldcampagne zou het gevolg zijn van een conflict in het drugsmilieu. Een broer van de bekende kickbokser Jamal Ben Saddik zou een aanzienlijke lading cocaïne hebben kwijtgespeeld, dan wel hebben gestolen.

Sinds 1 juli zijn er al vijf personen gearresteerd in het kader van drugsgerelateerd geweld: naast de drie verdachten van de aanslagen aan de Stenenbrug heeft het parket ook aan Nederland de overlevering gevraagd van de twee verdachten die na een schietincident in de Zegepraalstraat net over de grens konden opgepakt worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners