©  REUTERS

Bondscoach Noorwegen stapt op na afgang op EK vrouwenvoetbal

De bondscoach van de Noorse vrouwenvoetbalploeg, Martin Sjögren, houdt het voor bekeken. Dat heeft de Noorse voetbalbond dinsdag bekendgemaakt nadat Noorwegen werd uitgeschakeld in de groepsfase van het EK in Engeland.

Bron: BELGA

De 45-jarige Zweed, die sinds januari 2017 aan het roer stond, en zijn assistent Anders Jacobson hebben in onderling overleg met de federatie een punt gezet achter hun nog tot augustus 2023 lopende contract. 

De Noorse vrouwen mikten op een medaille in Engeland, zeker gezien de terugkeer van ster Ada Hegerberg in de selectie. De aanvalster speelde vijf jaar niet voor de nationale ploeg vanwege een geschil met de federatie. 

Het EK draaide echter uit op een regelrechte ontgoocheling voor Noorwegen. Na een 4-1 zege tegen Noord-Ierland volgde een vernederende 0-8 nederlaag tegen het gastland. Ook Oostenrijk bleek met 0-1 te sterk, waardoor de Noren pas op de derde plaats eindigden in groep A.

Onder Sjögren geraakte Noorwegen evenmin voorbij de eerste ronde op het EK 2017 in Nederland. De Noren werden er vierde in hun poule, achter nummer drie België. Twee jaar later bereikte Noorwegen de kwartfinales op het WK in Frankrijk.

Vastgoed

Jobs in de regio