©  mpics

Nieuwe trainer Tibor Balog wil voortbouwen op fundamenten van vertrokken Jo Christiaens bij Turnhout: “De spelers die gebleven zijn, zijn eigenlijk de beste transfers”

Op het kunstgrasveld op De Leemshoeve verzamelde Tibor Balog zijn spelersgroep maandagavond voor een eerste training.

bdh

“Al was dit niet onze eerste training”, verraste de nieuwe trainer meteen. “De spelers hebben een individueel programma meegekregen en verscheidene spelers hebben in kleine groepjes, vijf tot zes spelers, getraind. Het gebeurde natuurlijk niet elke dag. Maar het betekent wel dat we niet van nul beginnen en zelfs niet van vijftig procent. We zouden als het ware onmiddellijk wedstrijden kunnen spelen.” (lacht)

 ©  mpics

Slechts drie oefenmatchen

Niet dat Balog veel oefenwedstrijden heeft ingepland. KFC Turnhout oefent tegen eersteklassers Heist en de beloften van Antwerp en eersteprovincialer Vosselaar. “Dat is een bewuste keuze. Als je individueel en als groep wil verbeteren, moet je veel trainen. Tijdens wedstrijden kan je als trainer moeilijk ingrijpen. Op een training kan dat wel en is het veel efficiënter. Deze spelersgroep is zo sterk en de spelers kennen elkaar door en door. Uiteraard gaan we verder op het elan van vorig seizoen en het werk van Jo Christiaens. De club die de meeste spelers kan behouden, staat er zeker in het begin van het seizoen het beste voor. Want de spelers die gebleven zijn, zijn eigenlijk de beste transfers.”

Nieuwkomers Senne De Fré en Louis Coeckelbergs waren gisteren meteen van de partij. Cisse Van De Vijver, die geopereerd werd aan de schouder, traint nog niet met de groep. Balog maakt er zich niet druk over. “Ik ben niet te veel bezig met wie er wel is en wie niet. Of het nu Patrick Goots is of Jantje, mij maakt het niet uit. Of toch niet tijdens de voorbereiding. Eens de competitie gestart is, speelt het vanzelfsprekend wel een rol. Ik laat drie spelers uit de beloften meetrainen, zodat ik over voldoende spelers beschik om goed te kunnen trainen. Ik kijk met veel verwachtingen uit naar deze prikkelende uitdaging in tweede afdeling.”

Vastgoed

Jobs in de regio