©  mpics

Sportief verantwoordelijke Dirk Foriers kijkt uit naar terugkeer van ASV Geel in het nationale voetbal: “Op het middenveld en in de aanval staan we sterker dan vorig seizoen”

Ook ASV Geel is sinds maandagavond aan de voorbereiding begonnen. Na een zwaar seizoen in eerste provinciale en een slopende eindronde promoveerde blauw-wit uiteindelijk wel naar derde afdeling. Het wordt wel opnieuw bouwen, want in de kern zitten toch weer heel wat nieuwe gezichten.

Marc Kempen

“We hebben het deze keer anders aangepakt dan in de vorige seizoenen”, zegt sportief verantwoordelijke Dirk Foriers. “We waren gewend om in juni met de trainingen te starten om dan begin juli twee weken te onderbreken. Maar omdat de eindronde zo lang heeft geduurd, hebben we het begin van de voorbereiding verlaat. Op Sven Joosten na was iedereen aanwezig op de training. Sven werd donderdag geopereerd aan de knie en zal eind augustus weer op het veld staan. Jammer, maar al bij al valt dat nog mee. We zitten met een kern van twintig spelers, vier minder dan vorig seizoen. Vorig jaar hadden we dat vooral gedaan om de coronaproblemen voor te zijn. We rekenen erop dat die minder groot zullen worden.”

Verdediging helemaal nieuw

De kern onderging wel meerdere wijzigingen. “Na een grondige evaluatie wilden we meer creativiteit aan onze groep toevoegen, zodat we minder afhankelijk zouden zijn van een of twee pionnen. Bovendien hadden we nood aan meer beweeglijkheid en snelheid rond spits Gabriel Carvalho Alleoni. Dat is best goed gelukt, zodat ik gerust mag stellen dat we op het middenveld en in de aanval sterker staan dan vorig seizoen. Aan de verdediging moeten we opnieuw beginnen te bouwen, omdat de meeste spelers stopten of vertrokken. Hicham Aïssa kwam over van tweedeklasser City Pirates en is een man met ervaring. Hij kan op het middenveld voetballen, maar werd aangetrokken als centraal verdediger. Dat werd grondig doorgesproken. Ook Xandro Vanbroeckhoven heeft al enkele seizoenen op zijn teller. De andere nieuwe verdedigers zijn jong en misschien minder bekend, maar hebben allen een heel goede opleiding gekregen. Ze hebben de kwaliteiten, het wordt dus knokken voor elke plaats.”

Ook de eerste bekermatch volgt al snel. Op 30 juli komt eersteprovincialer Zoersel om 18 uur op bezoek op De Leunen. Is de Beker van België een doel op zich?

“De beker past in de voorbereiding, waarin iedereen speelkansen zal krijgen. We zouden wel graag enkele rondes doorstoten, zodat we én interessante tegenstanders ontmoeten én financieel iets kunnen meepikken. Veel tijd is er niet om die wedstrijd voor te bereiden, maar dat is voor alle ploegen hetzelfde. We trainen zelf nog morgen en donderdag. Zaterdag en zondag hebben we een teambuilding die we zondagnamiddag afsluiten met een oefenduel op het veld van Herk.”

MEER OVER ASV Geel

MEER OVER VOETBAL