©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Voorbereiding nu echt begonnen bij Rupel Boom: “Het wordt een zwaar seizoen, we spelen liefst tien matchen meer dan vorig jaar”

Na een onderbreking van ruim twee weken is de voorbereiding sinds maandagavond ook bij eerstenationaler Rupel Boom echt van start gegaan. De Steenbakkers trainden in juni al drie weken om de vele nieuwkomers te integreren. “Die twee weken vakantie hebben deugd gedaan”, zegt trainer Stephane Demets.

Peter Nys

“Ik was er ook zelf echt aan toe, want sinds mijn aanstelling als trainer waren het hectische weken omdat we een compleet nieuwe kern moesten samenstellen”, zegt Demets. “Daar zijn we grotendeels in geslaagd, al is het huiswerk nog niet helemaal af. Vooral in aanvallend opzicht mag er nog iets bij. Maar oké, we gaan niet overhaast tewerk. Spelers die er nu nog bijkomen, moeten echt een meerwaarde bieden. We hebben al een aardige kern op de been gebracht, we kunnen het ons dus wel veroorloven om even te kijken welke opportuniteiten zich nog aandienen. Jonge, beloftevolle spelers uit eerste klasse zijn nu nog niet geneigd om de overstap naar onze reeks te maken. Over een maand ligt dat anders. Dan is er ook bij die clubs veel meer duidelijkheid en kan je die jongens makkelijker over de streep trekken.”

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

De spelers kregen allemaal een programma mee. Heeft iedereen zich daar aan gehouden?

“In grote mate wel. Ik ben tevreden over het geleverde werk. De jongens dienden allemaal hun data door te sturen naar de club. In vergelijking met enkele jaren geleden is dat een grote evolutie. Toen was het als trainer altijd afwachten in welke conditie de spelers zich op de eerste training zouden presenteren. Met de gegevens die we nu hebben, komen we amper nog voor verrassingen te staan. We hebben ook geen langdurig geblesseerden. Doelman Juliaan Laverge en Gouné Niangadou moesten het in juni nog kalm aan doen, maar kunnen nu voluit met de groep meetrainen.”

Als er effectief nog spelers op komst zijn, gaan jullie wel een vrij grote kern hebben.

“Dat zal ook nodig zijn, want het wordt een loodzwaar seizoen. Door de integratie van die beloftenteams spelen we liefst tien matchen meer dan vorig seizoen. Ik vind het persoonlijk zelfs wat overdreven. Vanaf nu tot eind december hebben de spelers geen enkel weekend vrij. Bovendien is de winterstop ook zeer kort, omdat je 38 competitiematchen moet afwerken. Met achttien inzetbare spelers ga je het dit seizoen nooit redden. Daarom kiezen wij bewust voor een dubbele bezetting op elke positie.”

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Vastgoed

Jobs in de regio