© atv

Antwerps stadsbestuur blijft achter luchthaven staan: “Er zijn ook veel opportuniteiten”

Antwerpen -

Volgens oppositiepartij Groen bewijst een door de Vlaamse overheid besteld rapport dat er geen rendabele toekomst meer is voor Antwerp Airport. Toch blijft het Antwerpse stadsbestuur achter de luchthaven staan.

LEES OOK. Voor- én tegenstanders vinden munitie in nieuw rapport: “Sluiting Antwerp Airport zal niet gebeuren”

“Wat in het bestuursakkoord van de stad Antwerpen staat, blijft onveranderd: binnen het huidige kader is de luchthaven een economische troef die ook voor de nodige tewerkstelling zorgt”, reageert Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) op het Vlaamse rapport over de toekomst van de regionale luchthavens dat een mogelijke sluiting van Antwerp Airport oppert. “Het is nu aan de Vlaamse regering om de volgende stappen te zetten. Het nieuwe rapport is vooral rond financiële resultaten opgebouwd, maar ik lees er ook in dat er veel opportuniteiten zijn voor de luchthaven.”

De schepen wijst erop dat er innovatief nog flink wat kansen liggen om de luchthaven te verbeteren. “Voorts vind ik dat er in de analyse een aantal dingen staan die voor discussie vatbaar zijn. Zo wordt gezegd dat de mensen die nu op de luchthaven werken bij een sluiting (die volgens het rapport 300 voltijdse jobs zou kosten, red.) snel elders een job zullen vinden. Misschien is dat nu het geval, maar wie zegt dat dit over een jaar nog altijd zo is?”

Ook de gemeente Borsbeek wacht de verdere initiatieven van de regering af. “Het rapport geeft aan dat het een zware dobber wordt om de luchthaven rendabel te maken. Wij hebben vooral aandacht voor de leefomgeving. Als er sprake zou zijn van meer vluchten en ruimere vluchttijden, zijn wij op onze qui-vive. Ook de ‘nul hinder’ door nieuwe vliegtuigen moeten we nog zien, ik heb nog geen weet van elektrische vliegtuigen naar Malaga. Maar als alles correct verloopt en er geen problemen zijn met stikstof en lawaai, hebben wij geen enkel probleem met de luchthaven.”  (Pvdp, stv)

Vastgoed

Jobs in de regio