©  ISOPIX

Nederlandse hockeysters voor de derde keer op rij wereldkampioen

De Nederlandse hockeysters zijn voor de derde keer op rij wereldkampioen geworden. Oranje was zondag in het Spaanse Terrassa met 3-1 te sterk voor Argentinië.

Bron: BELGA

Maria Verschoor zette Oranje na ruim een kwartier op voorsprong door van dichtbij raak te tikken nadat een strafcorner van Yibbi Jansen was blijven hangen. Kort daarna verdubbelde Frédérique Matla de voorsprong door hard raak te schieten met haar backhand. Felice Albers zette de favoriet na een fraaie uitbraak op 3-0, waarna Agustina Gorzelany de spanning nog enigszins terugbracht door raak te pushen uit een strafcorner.

De eindstrijd werd gespeeld in Catalonië, waar Oranje zaterdag bij de laatste vier Australië (1-0) versloeg. Nederland speelde de poulewedstrijden en de kwartfinale nog in het Wagener Stadion in Amstelveen. In die kwartfinales maakten ze een einde aan het WK van de Red Panthers. Oranje versloeg de Belgische hockeyvrouwen met 2-1.

De finale van het WK betekende het laatste duel van interim-bondscoach Jamilon Mülders. Hij wordt vervangen door Paul van Ass.

Vastgoed

Jobs in de regio