©  koen fasseur

Jill Lambrechts pakt eerste toernooizege van 2022: “Aanpassing naar gravel verliep iets minder eenvoudig dan verwacht”

Jill Lambrechts heeft haar eerste toernooioverwinning van 2022 te pakken. In de ED1-finale van het Belgian Circuittoernooi in Nijlen (Molenbos) zette ze Leoni Daems met dubbele 6-2-cijfers aan de kant. “Het ging redelijk vlot”, reageerde Lambrechts na afloop.

bdh

Met een tabel van amper zeven speelsters had Jill Lambrechts weinig wedstrijden nodig om in Nijlen de finale te bereiken. Als eerste reekshoofd was ze vrij in de kwartfinale. In de halve finale ondervond ze in de eerste set (7-5) behoorlijk wat tegenstand van Axelle Van Beurden, maar in set twee stormde ze door naar 6-0.

“In de finale speelde ik heel aanvallend, zette ik hoog druk en liep mijn service prima”, sprak Lambrechts. “Dat de tabel zo klein was, daar kan ik zelf niets aan verhelpen. In Molenbos ben ik bijna elk jaar van de partij.”

Volgende week wacht opnieuw een druk programma. De tennisster van Beerse is ingeschreven voor de sterrentoernooien in Mol, waar ze via de kwalificaties moet, en Wetteren.

“Net zoals de voorbije week - Nijlen en Kampenhout - opteer ik voor twee toernooien, meestal één met meerdere sterren en één met een ster. Mijn vertrouwen neemt toe en mijn niveau ligt een pak hoger dan in het begin van het zomerseizoen. Vergeet niet dat ik als universiteitsstudente in de Verenigde Staten negen van de twaalf maanden op hardcourt speel. De aanpassing naar gravel vergt gewoon tijd, het is minder eenvoudig dan verwacht. Stilaan groei ik naar mijn beste vorm en het beste gevoel op gravel. Eind juli neem ik zeker deel aan het toernooi van Wezel en bekijk ik de mogelijkheden voor een tweede toernooi.”

Gregory Vandewouwer verliest finale in Brasschaat

Gregory Vandewouwer haalde gisteren de EH1-finale van het sterrentoernooi in Brasschaat (Witte Duivels). Daarin legde Vandewouwer, die als vierde reekshoofd genoteerd stond, de duimen voor Stijn Meulemans. Het Limburgse derde reekshoofd haalde het met 6-2 en 6-1. Voor Meulemans was het de tweede toernooizege op één week tijd. Ruim een week geleden was hij ook al de beste in Olen en rekende hij in de halve finale af met Vandewouwer.

Gelenaar Vandewouwer won eerder dit seizoen de sterrentoernooien in Herentals en zijn thuisbasis Tessenderlo.

Vastgoed

Jobs in de regio