©  smb

Emily Casteleyn pakt in Wilrijk eerste toernooizege van de zomer: “Het was warm, maar ik had toch nog erger verwacht”

Twee Antwerpse zeges op het sterrentoernooi van K. Brandt TC in Wilrijk. Emily Casteleyn pakte de toernooiwinst bij de vrouwen, bij de heren ging de zege naar Lars Verwerft.

cpm

In warme omstandigheden was Casteleyn (K.T.C Diest) in de finale met 6-2 en 7-6 te sterk voor de Nederlandse Shura Poppe (TC Beckhand Beveren).

“Het was inderdaad warm, maar ik had erger verwacht”, lachte de 26-jarige Casteleyn. “Ik kende mijn tegenstander niet, had nog nooit tegen haar gespeeld en wist dus niet echt wat te verwachten. De eerste set liep wel lekker en kon ik redelijk makkelijk winnen. In de tweede set had ik meer problemen. Na veel servicebreaks kwam er uiteindelijk een tiebreak aan te pas. Die won ik met 8-6, zodat ik de partij met 6-2 en 7-6 winnend kon afsluiten. Het was voor mij de eerste toernooiwinst van deze zomer. Tot eind juni was ik met de studies bezig. Ik heb nu mijn diploma bedrijfsmanagement fiscaliteit-accountancy op zak en ga op zoek naar werk. In eerste instantie zoek ik een parttimejob, vermits ik op KTC Diest ook nog veel tennisles geef. Die twee jobs hoop ik dan te kunnen combineren met nationale sterrentoernooien combineren. Deze week neem ik deel aan het toernooi in het Henegouwse Ath, een week later volgt dan het toernooi op TC Odrimont in Bercuit.”

Bij de mannen bevestigde Lars Verwerft (David Lloyd Leisure Ter Elst Edegem) zijn goede vorm. Vorige week won hij de eerste reeks op TC Zevenbergen in Lier, dit keer was hij dus de beste op K. Brandt TC in Wilrijk. In de finale was hij in een Antwerps onderonsje met 6-2 en 6-3 te sterk voor Liam Dielen (TC Het Zeen Sterrebeek). “Ik zit inderdaad in de goed flow. Hopelijk kan ik deze vormcurve de volgende weken doortrekken”, aldus Verwerft.

Jill Lambrechts beste in Nijlen

Op het toernooi op TC Molenbos in Nijlen won Jill Lambrechts (K.T.C Diest) in de finale met tweemaal 6-2 van Leoni Daems.

Deze week staat het tweesterrentoernooi van TC Gym in Schoten op het programma. Bij de mannen staan Antwerpenaars Jelle Dugailly, Liam Dielen, Lars Verwerft en Denis Thomas rechtstreeks op de hoofdtabel. Bij de dames nemen onder meer Axana Mareen, Helena Verbeeck en Valentina Khrebtova deel. De finales vinden zondag plaats.

Vastgoed

Jobs in de regio