©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Volgend seizoen dan toch gewoon weer BeNeLeague in het ijshockey

Alles blijft dan toch zoals het was. Ook volgend seizoen krijgen we een BeNeLeague in het ijshockey. Dat werd afgelopen weekend bekendgemaakt. De Nederlandse federatie, die eerder dwarslag, haalde bakzeil.

lce

De BeNeLeague, die wekenlang op de helling stond omdat de Nederlandse ijshockeyfederatie niet langer belangstelling toonde, blijft dan toch bestaan.

“Toen ze bij onze noorderburen, die zinnens waren een eigen competitie met clubs uit hun eerste divisie op te starten, doorhadden dat de vier Belgische teams in dat geval een competitie zouden opstarten met Duitse clubs, zijn ze op hun beslissing teruggekomen”, zegt Gunter Bosmans, voorzitter van Golden Sharks Mechelen en eigenaar van het Ice Skating Center aan de Nekker. “Dit weekend werd uiteindelijk dan toch beslist om toch maar samen verder te gaan. Alles blijft dus zoals het was.”

Dat betekent dat de BeNeLeague volgend seizoen uit dezelfde clubs zal bestaan als daarvoor: Zoetermeer, Heerenveen, Den Haag en Geleen van Nederlandse zijde; Golden Sharks, Chiefs Leuven, Bulldogs Luik en HYC Herentals van Belgische kant.

Ook bij de Mechelse club zelf zal er weinig tot niets veranderen. “We gaan door met Danny Gyesbreghs als coach en ook onze kern bleef intact. Die gaan we wel aanvullen met talentvolle jongeren uit de eigen stal, twee nieuwe zogenaamde imports en mogelijk nog enkele binnenlandse transfers”, aldus Bosmans.

Vastgoed

Jobs in de regio