©  Facebook KFC Zwarte Leeuw

Zwarte Leeuw van Gino Swaegers gaat opnieuw voor plaats in linkerkolom: “We hebben perfecte mix van jonge veulens en ervaring”

Ook voor derdeklasser Zwarte Leeuw is de kop eraf. Trainer Gino Swaegers verzamelde zijn troepen zaterdag een eerste keer om de voorbereiding op het nieuwe seizoen op gang te blazen.

Jelle Laenen

“Zo’n seizoenstart voelt toch altijd aan als een eerste schooldag”, zegt Swaegers. “Op het einde van het seizoen voel je dat het tijd is om de batterijen op te laden. Maar zodra dat gebeurd is, kan je niet wachten om er weer in te vliegen. Op uitzondering van een tweetal spelers was iedereen aanwezig. En wat ik zag, stemde me alvast zeer tevreden. Het was goed om te zien dat het overgrote deel van mijn spelers de gevraagde looptrainingen de voorbije vier weken heeft opgevolgd. De eerste trainingen zullen we vooral focussen op het finetunen van het conditionele werk. Nadien komt er dan ook het technische en tactische aspect bij.”

 ©  Facebook KFC Zwarte Leeuw

Volgend weekend staat er een driedaagse stage in de eigen vertrouwde omgeving op het programma. Zo krijgen de nieuwe spelers meteen de mogelijkheid zich goed te integreren. “Vrijdagavond spelen we thuis tegen Lyra-Lierse. Nadien blijven we tot zondagnamiddag bij elkaar. Zaterdag trainen we in voormiddag, in de namiddag volgt er dan een teambuildingsactiviteit. We gaan ook slapen in tenten om een kampeergevoel te creëren. Waarom we dit in ons eigen sportcomplex organiseren? Dat is doelbewust. Onze nieuwe spelers komen zo meteen in aanraking met de eigenheid van de club. Dat vinden we hier heel belangrijk. Dat zie je trouwens ook aan onze vernieuwde trainersstaf. Voor keeperstrainer Gerd Heylen begon de combinatie met het familiale en professionele leven door te wegen. Kevin Van Besauw, die hier een verleden als speler heeft, is niet toevallig zijn vervanger.”

Stevige extra concurrentie

De Loenhoutenaar staat voor het tweede jaar aan het roer van de Leeuwen. Daarvoor was hij vier seizoenen bij Hoogstraten en drie campagnes bij Sint-Lenaarts aan het werk.

“Net zoals bij mijn vorige clubs voel ik me ook bij Zwarte Leeuw kiplekker. Ik heb een perfecte mix van ervaring en jonge veulens in mijn kern. Net als vorig jaar is het doel om een plaats in de linkerkolom te bemachtigen. Als dat lukt, blijven we uit de gevarenzone. Het is eigen aan elke trainer, speler, bestuurslid om dan ook nog eens hoog in de linkerkolom te willen eindigen. Al mogen we toch ook niet vergeten dat er met Wezel Sport en ASV Geel twee ploegen zijn bijgekomen met veel mogelijkheden. En wij hadden sowieso al niet het grootste budget.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen