© bfm

Vuurwerkbom beschadigt gevel en auto’s in Berchem, aanslag kadert vermoedelijk in conflict in Antwerps drugsmilieu

Berchem -

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag een vuurwerkbom tot ontploffing gebracht in de Deken De Winterstraat in Berchem. Daarbij raakten de gevel van een woning en enkele geparkeerde wagens beschadigd. De politie en het Antwerpse parket onderzoeken de feiten.

LEES OOK. Huis in Berchem doelwit van aanslag: “Ik zag rook tot aan mijn kamer”

De aanslag vond plaats omstreeks 1u ’s nachts, zo bevestigt een woordvoerder van de politiezone Antwerpen. Een zware vuurwerkbom zorgde voor schade aan de voordeur van een huis, aan de oprit en enkele auto’s. Politie en parket zijn gestart met een onderzoek, maar alles wijst erop dat de feiten kaderen in een conflict in het Antwerpse drugsmilieu.

De bewoner van het pand is Abdoladim E.H. (53). Een zoon van de familie E.H. werd eerder vervolgd voor drugsfeiten. In eerste aanleg werd hij veroordeeld voor de handel in cocaïne, maar in beroep ging hij vrijuit.

LEES OOK. Burgemeester De Wever: “Georganiseerde misdaad is geen prioriteit voor onze federale regering”

De familie tegen wie de aanslag vermoedelijk is gericht, is al langer verwikkeld in een gewelddadige vete met andere criminele groepen. Ter hoogte van dezelfde woning werd in 2019 ook al een aanslag met een handgranaat gepleegd. En in juni 2020 werd een granaataanslag gepleegd tegen een pannenkoekenhuis van de familie in de Volksstraat op het Zuid in Antwerpen. Die horecazaak wordt ook door Abdoladim E.H., de bewoner van het geviseerde huis in Berchem, uitgebaat.

LEES OOK. Granaat ontploft bij pannenkoekenhuisje op het Zuid, familie van uitbater al eerder geviseerd

vdaa

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio