©  BELGA

Kanon van Tine De Caigny zwijgt al even: “Maar mijn moment zal wel komen”

Tine De Caigny kroonde zich in de voorronde van het EK met twaalf doelpunten in zeven wedstrijden tot topschutter van de competitie. Maar in de laatste drie oefenwedstrijden waarin ze in actie kwam en ook in de eerste twee groepsmatchen op het EK tegen IJsland (1-1) en Frankrijk (2-1 -verlies) vond de spits van het Duitse Hoffenheim de weg naar de netten niet. Mogelijk breekt ze maandag de ban in de beslissende groepsmatch tegen Italië, maar haar zelfvertrouwen is alvast niet aangetast.

dsvn Bron: Belga

“Ik probeer mijn best te doen voor de ploeg. Voor mij is het alleen belangrijk dat we winnen. Wie scoort, maakt dan niet uit”, zegt De Caigny zaterdag op een persmoment in het EK-hotel van de selectie in het Engelse Wigan.

“In mijn hoofd speelt het zeker niet dat ik de laatste wedstrijden niet heb gescoord. Mijn moment zal wel komen. In de laatste matchen stond ik ook meer op het middenveld als nummer 8 terwijl ik in de EK-voorronde als diepe spits werd uitgespeeld. Toen creëerden we wél veel kansen, dat is nu iets minder”, vindt de Red Flame, die bij de nationale ploeg goed is voor 37 doelpunten in 77 wedstrijden. Alleen Tessa Wullaert (67 goals) en Janice Cayman (48 goals) doen beter.

De Belgische vrouwen haalden uit hun wedstrijden tegen IJsland en Frankrijk slechts 1 op 6 maar houden niettemin uitzicht op de kwartfinales. De Caigny gelooft rotsvast in een goede afloop, ook al omdat de ploeg volgens haar aan het groeien is.

“De eerste wedstrijd was moeizaam. We mochten blij zijn met een punt maar IJsland kwam wel heel sterk voor de dag. Tegen Frankrijk hebben we bewezen dat we groeien in het toernooi. Hoewel we veel moesten verdedigen, hebben we een goeie teamprestatie neergezet”, legt De Caigny uit. “In beide wedstrijden was de organisatie heel goed. Nu moeten we tegen Italië proberen meer kansen te creëren om zo te kunnen scoren.”

Als IJsland niet wint van het al geplaatste Frankrijk, stoot de winnaar van België/Italië sowieso door. Voor de Red Flames kan ook een gelijkspel volstaan, maar dan wordt het rekenen. Een scenario waar De Caigny zich liever niet aan waagt.

“We gaan vol voor de drie punten. Ik heb de verschillende scenario’s ook gezien en ook een gelijkspel kan volstaan. Het zou ‘zot’ zijn om met 2 punten naar de volgende ronde te gaan, maar zoals gezegd, we gaan vol voor de overwinning”, onderstreept ze nog.

Vastgoed

Jobs in de regio