©  ISOPIX

Lijdensweg voor Caleb Ewan: gehavende sprinter van Lotto-Soudal moet hele dag vechten tegen tijdslimiet, maar komt tijdig binnen

Het is tot nu toe niet de Tour van Caleb Ewan. De sprinter van Lotto-Soudal kwam in het openingsweekend twee keer niet aan sprinten toe. Gisteren kwam de Australiër dan weer pijnlijk ten val, waardoor hij opnieuw niet mee kon strijden voor de zege. Door die valpartij werd de veertiende rit een ware lijdensweg voor Ewan.

Maarten Vanhoof

Omwille van de razendsnelle start van de etappe, waarin de favorieten stevig oorlog maakten, moest Ewan al na amper tien kilometer lossen. Lange tijd reed hij in zijn eentje voor de bezemwagen uit. Zijn achterstand op het peloton werd alleen maar groter.

Lotto-Soudal zag echter het gevaar van de situatie in - Ewan moet vrezen voor de tijdslimiet - en liet drie mannetjes afzakken naar de Australiër. Tim Wellens, Frederik Frison en Reinhardt Janse van Rensburg moesten hem bijstaan. Welgekomen steun voor Ewan, want het viertal lag met nog 60 kilometer te gaan al twintig minuten achter op het peloton.

Uiteindelijk kwamen Ewan en co. op bijna 40 minuten van winnaar Matthews over de streep, negen minuten voor de tijdslimiet. Een opluchting voor de gehavende Australiër, die in de laatste Tourweek zo nog op zoek kan naar zijn felbegeerde etappeoverwinning.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio