©  EPA-EFE

Michael Matthews kan na twee tweede plaatsen eindelijk winnen: “Ik wou iedereen tonen dat ik meer ben dan een gewone sprinter”

Ein-de-lijk. Na twee tweede plaatsen kon Michael Matthews (Team BikeExchange-Jayco) eindelijk wel zegevieren in de Tour. Vandaag was het eindelijk wel prijs voor de Australiër. “Tijdens de laatste klim dacht ik aan mijn vrouw en dochter.”

Maarten Vanhoof

“Dit is het verhaal van mijn carrière”, vertelde Matthews in het flashinterview, ”Ik ben al zoveel keer door een rollercoaster gegaan. Ik ging vaak door een dal, maar evenveel keer rechtte ik weer de rug. Mijn vrouw en dochter bleven al die tijd geloven in mijn. Tijdens de laatste klim dacht ik aan hen. Ze offeren zoveel op voor mij om mijn dromen te laten uitkomen. Deze overwinning is daarom voor mijn dochter, die vier jaar oud is.”

Het was tot nu toe nog niet de Tour van de Australiër. “Gisteren ging zo slecht, het was echt een rotdag. De ploeg reed in de finale voor Dylan (Groenewegen, red.), maar we kwamen te laat. Dat was echt een gemiste kans. Vandaag was wellicht mijn laatste kans. Eerder werd ik al twee keer tweede. De kansen voor mij begonnen stilaan te slinken in deze Tour. Vandaag wou ik iedereen tonen dat ik meer ben dan een gewone sprinter.”

Vastgoed

Jobs in de regio