© yala

KV Mechelen huldigt Aster Vranckx in galamatch tegen Wolfsburg

Het was uiteindelijk met een jaar vertraging, maar Aster Vranckx heeft zijn échte afscheid van de Mechelse supporters gekregen. Voor, tijdens en na de galamatch tussen zijn ex-club KV Mechelen en huidige club Wolfsburg ging hij met alle aandacht gelopen.

yala, dsvn

LEES OOK. KV Mechelen en Wolfsburg zorgen voor spektakel in galamatch: van 0-4 naar 3-4

Vranckx vertrok vorige zomer al naar Duitsland, maar in zijn laatste wedstrijden voor Malinwa waren toeschouwers niet welkom door de coronamaatregelen en ook een interland met de Jonge Duivels in maart vond plaats in een leeg AFAS Stadion. Zo heeft het tot deze galamatch in het fanweekend van KV Mechelen geduurd tot hij een echt afscheid kon nemen.

KV nam voor de partij uitgebreid de tijd om de voormalige smaakmaker in de bloemetjes te zetten. Hij kreeg een kader overhandigd en maakte een rondje op het veld, terwijl de stadionomroeper lovende woorden sprak. Vranckx startte in zijn partij wel op de bank, maar mocht alsnog onder luid applaus invallen voor het laatste halfuur. ‘Aster is ne Kakker’ was een van de vele gezangen die van de tribunes rolden. Na afloop ging hij de fans nogmaals uitgebreid groeten.

“Nog meer fans dan verwacht”

“Het was heel speciaal”, glunderde Vranckx na afloop. “Ik heb er lang op moeten wachten, maar nu ben ik vooral gelukkig om hier terug te zijn. De Mechelse supporters hebben me fantastisch ontvangen. Ik had ook niets minder verwacht. Ze waren zelfs nog met een pak meer dan ik had verwacht. Het was ook tof om bepaalde spelers die ik nog ken terug te zien. Ik zit nog altijd mee in de groepschat van KV, dus ze wisten dat ik eraan kwam.”

LEES OOK. Aster Vranckx keert met Wolfsburg terug naar Mechelen: “Ik had een goeie band met Mark van Bommel”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio